Rahela Radola laureat pjesništva

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Rahela Radola, ucenica osmog razreda OŠ Jure Filopovica iz Barbana dobitnica je zlatnog pera 43. sabora cakavskog pjesništva koji je okoncan priredbom Zat kaštela "Di ca slaje zvoni".

Radola je na završnoj svecanosti procitala svoju pjesmu "Povidaj zidu", a njezina pjesma "Vrime" proglašena je najboljom pjesmom s duhovnom tematikom koja se posljednjih nekoliko godina pocela dodjeljivati.

Drugo mjesto s pjesmom "Va krile od nuoni" zauzela je Maja Orbanic ucenica 7. razreda OŠ Vladimira Gortana Žminj, a trece mjesto je za pjesmu Kamen osvojio Blaž Ševo, ucenik osmog razreda OŠ Kralja Zvonimira iz Segeta Donjeg.

Od recitatora najuspješnija je bila Giulia Labinjan iz OŠ Vladimira Nazora iz Pazina, potom Petra Štefanic iz OŠ Draga Gervaisa iz Brseca, a trece je mjesto zauzela Ana Floricic iz OŠ Šijana iz Pule.

Natjecanje se održalo ispred Cakavske kuce u sklopu trodnevnog programa Cakavskog sabora. Nacelnik Žminja Aldo Bancic ovom je prilikom naglasio da ce Opcina uvijek podupirati ovakav vid ocuvanja jezika i obicaja. (M. MEDIC)


Podijeli: Facebook Twiter