Raguž Zupicic na celu suda u Labinu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ministar pravosuda Ivan Šimonovic imenovao je jucer predsjednike 23 suda u Hrvatskoj, uz suglasnost predsjednika Vrhovnog suda Branka Hrvatina.

"Ovo je posljednji izbor predsjednika sudova po starim normama, po kojima ministar ima pravo samostalno birati suce koje preporuci sudacko vijece. Svejedno, i ovi su predsjednici sudova izabrani uz konzultacije i uz suglasnost predsjednika Vrhovnog suda te uz priložene programe poboljšanja sudske uprave. U meduvremenu je takva praksa ukljucena i u Zakon o sudovima", rekao je Šimonovic.

Programi predsjednika sudova uskoro ce postati javno dostupni na internetskim stranicama Ministarstva pravosuda, a ministar ce pratiti kako ce biti ispunjavani. U svrhu boljeg upravljanja sudovima, za predsjednike je organizirana i dodatna edukacija, kako u vezi sa sudskom upravom, tako i s menadžmentom kadrova.

Šimonovic je imenovao predsjednike 11 županijskih sudova i 10 opcinskih te Upravnog suda i Visokog prekršajnog suda.

Na mjesto predsjednika Upravnog suda nije imenovao dosadašnjeg njegova celnika Ivicu Kujundžica, za kojeg je nedavno sam Upravni sud zakljucio da je u slucaju zahtjeva sutkinje Mirjane Juricic kršio Zakon o pravu na pristup informacijama. Za predsjednicu Opcinskog suda u Labinu imenovana je Zdenka Raguž Zupicic.


Podijeli: Facebook Twiter