Rafaela Mihatović najbolja slastičarka

Rafaela Mihatović najbolja je slastičarka u Hrvatskoj
Rafaela Mihatović najbolja je slastičarka u Hrvatskoj

Rafaela Mihatović, slastičarka iz porečkog hotela Valamar Rubin, pobjednica je ovogodišnjeg Državnog prvenstva slastičara, održanog prije nekoliko dana u sklopu Dana hrvatskog kulinarstva u Varaždinskim toplicama. Slastičari su slastice pripremali u tri kategorije, svečanu tortu na temu Valentinova, tople i hladne deserte i priprema kolača i slatkog pladnja s četiri vrste kolača, a Mihatović je zlatnu medalju osvojila pripremivši kolač od šljiva i minjone.

Ova mlada slastičarka u hotelu Rubin radi već šest godina, a uskoro joj predstoji polaganje majstorskog ispita za slastičara. Istaknula je kako joj je želja usavršavati se dalje u slastičarstvu i opravdati osvojeno zlato.

Na državnom prvenstvu uz Mihatović sudjelovala su još dva kuhara iz Valamarovih objekata na poluotoku Lanterna kraj Tara, Ivan Ergović iz Valamar Cluba Tamaris, koji je osvojio srebrnu medalju u kategoriji toplih jela, te Dean Gluhak iz turističkog naselja Tamaris koji se okrunio srebrom u kategoriji "Kulinarska umjetnost od voća i povrća", te broncu u kategoriji "Restoransko jelo". (V. H.)


Podijeli: Facebook Twiter