Rafael Santaleza pobjednik Festivala mladih pjevača

Pobjednik festivala Rafael Santaleza (D. ŠIŠOVIĆ)
Pobjednik festivala Rafael Santaleza (D. ŠIŠOVIĆ)

Već 17 godina pazinsko Pučko otvoreno učilište u suradnji s udrugom Mali veliki mikrofon iz Buzeta organizira Festival mladih pjevača "All you need is love". Deseci mladih glazbenih talenata prošli su kroz ovaj festival, neki su preko njega i napredovali kasnije nastupivši i na velikim festivalima, a neki su čak i snimili vlastite pjesme. Zanimljivo je da je ovogodišnji festival među dvadeset i dvoje izvođača predstavio čak dvanaest debitanata, predstavnika nove generacije, za koje će se narednih godina zasigurno više čuti.

Program je na pozornici velike dvorane pazinskog Spomen doma otvorila lanjska pobjednica Cristina Lubiana pjesmom "Ti sento", a zatim se u ukupno 22 izvedbe natjecateljskog programa predstavilo dvadeset i troje izvođača (među izvedbama bio je i jedan duet). Iako je u takvom mnoštvu nastupa očekivano da se na pozornici redaju pjesme različitih jezika, ritmova i glazbenih stilova, ovogodišnji su trend bile balade i laganije pjesme, one kojima mladi pjevači mogu bolje pokazati svoje zavidne glasovne mogućnosti i pjevačka umijeća.

Svega su dva mladića nastupila na ovogodišnjem festivalu, i u žestokoj konkurenciji s dvadesetak djevojaka, jedan je od njih odnio pobjedu: prvu nagradu stručnog žirija i naslov pobjednika ovogodišnjeg festivala "All you need is love" osvojio je mladi Rafael Santaleza s pjesmom "Writting's on the wall", uvodnom pjesmom najnovijeg filma iz serijala o Jamesu Bondu. Druga nagrada žirija pripala je Nini i Anji Fakin za pjesmu "Let it go", a treća Eriki Belle za pjesmu "A thousand years". Za najbolju interpretaciju nagrađena je Romina Peti koja je otpjevala "Natural woman", za najbolji scenski nastup Elena Naperotić koja je pjevala "As long as you love me", a nagradu za najboljeg debitanta dobila je Natali Radovčić s pjesmom "Nevidljivo blago".

U revijalnom dijelu programa nastupili su mladi pjevači koji su već započeli ozbiljnije pjevačke karijere - Cristina Lubiana, Dorotea Živolić, Marina Žužić, Medea Market Sindik i Mateo Pilat, a zaplesali su mlađa i starija skupina pazinske Plesne grupe The Spirit, i polaznice škole za klasični i suvremeni ples OŠ Vežica iz Rijeke. (D. ŠIŠOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter