Radulovic vracen na posao u pulski Vodovod

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Sudskom presudom radnik pulskog Vodovoda Stanko Radulovic vracen je na posao, a trenutno, kako je na konferenciji rekao Bruno Bulic, predsjednik Sindikata Istre i Kvarnera, koristi godišnji odmor za proteklu godinu, koji mu po zakonu pripada.

Prihvatio je, po preporuci SIK-a, mjesto referenta nabave, buduci da je njegovo "staro" (referent plana i analize) mjesto ukinuto i to, naglasio je Bulic, samo u inat sindikatu. Vodovod mu je dužan isplatiti sve place od 31. kolovoza 2011. do danas i to uz zatezne kamate.

Bulic je istaknuo da mu je posebno drago što su Radulovica, kada se došao javiti na posao, radnici docekali spontanim pljeskom.

- Pravda je za radnike danas definitivno spora, ali ako se ustraje, ona je dostižna, rekao je Bulic uz rijeci da je ce tražiti od Vodovoda da Radulovica vrati i u Radnicko vijece ove tvrtke. Nakon toga ce se, naveo je, ponovo organizirati sindikalna podružnica, koja je u ovom poduzecu naprosto bila ugušena.

- Radnici su u cetiri oka nagovarani da izadu iz našega sindikata, ali se nadam da ce sada uvidjeti tko tu zapravo štiti njihova prava, naveo je Bulic, osvrnuvši se pritom na Sindikat komunalaca koji nije dao podršku njihovom povjereniku, nazvavši ga "žutim sindikatom". Da su ga poduprli, agonija ovog radnika bila bi puno brža završena, a on ne bi godinu dana živio od sindikalne pomoci, rekao je.

- Sudska presuda dokazala je da je Radulovic dobio otkaz protuzakonito te je on zapravo bio samo žrtveno janje u borbi politicke oligarhije na celu s vodom i njegovim potrckalima protiv SIK-a, koja traje još od štrajka 2009. godine. On se našao na putu ni kriv ni dužan. Radulovic je na svom prijašnjem radnom mjestu, koje je direktor ukinuo, kao referent plana i analize predvidio gubitak Vodovoda od dva milijuna kuna, što se i obistinilo, rekao je Bulic.

Upozorio je da je vanjska revizorska kuca napravila narucen, a ne strucan posao te se sada postavlja pitanje tko ce za to odgovorati.

Pulapromet i Monte Giro u probemima?
Bulic je rekao da je pulskom gradonacelniku Borisu Mileticu uputio dopis kojim ga obavještava o ishodu slucaja Stanka Radolovica, ali i zatražio sastanak kako bi razgovarali o Pulaprometu i Monte Giru, koji se, kako je naveo, nalaze u poteškocama. (B. PETROVIC)


Podijeli: Facebook Twiter