Radulovic nije vracen na posao

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na posljednjoj sjednici Gradskog vijeca Pule gradonacelnik Boris Miletic, odgovarajuci na vijecnicko pitanje što ce poduzeti protiv direktora Vodovoda Darka Višnjica, s obzirom da je Opcinsko državno odvjetništvo podiglo optužnicu protiv njega, a sve zbog povrede prava radnika Slavka Radulovica, gradonacelnik je odgovorio da je taj radnik vracen na posao, a da ce o sankcijama razmišljati kada se direktoru krivnja i dokaže, a ne u trenutku kada je samo dignuta prijava.

Tim povodom predsjednik Sindikata Istre i Kvarnera Bruno Bulic sazvao je danas konferenciju za novinare na kojoj je pokazao Radulovicevu radnu knjižicu kao dokaz da nije vracen na posao vec je knjižica kod Radulovica, te kopiju obavijesti ODO-a da je protiv Višnjica podignuta optužnica zbog, kako piše u obrazloženju, "pocinjena produljenog kaznenog dijela protiv slobode i prava covjeka i gradanina, povredom prava na rad i drugih prava prema Kaznenom zakonu".

- Iako isprva nisam vjerovao da gradonacelnik može dati takav odgovor, ostao sam zgrožen jer obmanjuje i dezinformira vijecnike i širu javnost. Prema materijalima kojima raspolažemo razvidno je da se ne radi ni o kakvoj prijavi vec o optužnici ODO-a na bazi prikupljenih dokaza policije i svjedoka. Pitam se stoga cime je Višnjic zadužio Grad i gradonacelnika da ponovno staje u njegovu obranu, kaže Bulic.

Apelirao je na gradske celnike da zbog bijesa prema SIK-u prestanu maltretirati jednu mladu obitelj koja posljednjih mjeseci preživljava zahvaljujuci sindikalnoj pomoci.


Podijeli: Facebook Twiter