Radulovic koordinatorica procelnika

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nikolina Radulovic postavljena je za koordinatoricu procelnika i direktora gradskih trgovackih društava, potvrdio je nagadanja gradonacelnik Boris Miletic na konferenciji za novinare o donesenim aktima od 14. do 20. sijecnja.

Miletic je na Radulovic prenio dio ovlasti, a, kako je naglasio, ne radi se o novom radnom mjestu jer ce nova koordinatorica procelnika nastaviti raditi kao pomocnica procelnika Upravnog odjela za komunalni sustav i imovinu na mjestu na koje je zaposlena u gradskoj upravi krajem prošle godine.

Potvrda nagadanja trebala bi znaciti da su procelnici i direktori gradskih poduzeca i ustanova dobili novu podšeficu s obzirom na to da su do sada direktno odgovarali gradonacelniku. U svemu je nejasno kako ce Radulovic koordinirati sa svojim nadredenim procelnikom Damirom Prhatom, a nejasno je i zašto koordinaciju nije preuzeo jedan od dvojice dogradonacelnika.

U proteklih sedam dana gradonacelnik je donio 13 akata, od kojih valja istaknuti oslobadanje od placanja komunalnog doprinosa PU-a Djecji vrtici za rekonstrukciju i nadogradnju vrtica Zvjezdice u Šijani u visini od 176 tisuca kuna.

Za izgradnju prikljucaka na novu plinovodnu mrežu prirodnog plina na Verudi Porat gradonacelnik je iz proracuna prenio 750 tisuca kuna Plinari, dok je Vodovod ovlastio za postupke nabave u izgradnji sustava opskrbe pitke vode u kojima Grad sudjeluje s 950 tisuca kuna.

Prihvatio je i novi pravilnik o nacelima, kriterijima i postupcima za odredivanje prijedloga imena ulica i trgova. Kako je istaknuo, u posljednje vrijeme sve je više zahtjeva gradana, udruga i mjesnih odbora za odredenim promjenama te se pravilnikom utvrduju kriteriji prema kojima ce se ravnati strucno povjerenstvo.

Miletic je prihvatio izvješce o 192 sklopljena ugovora temeljem uporaba javnih površina za postavljanje urbane opreme, kojima je Grad u prošloj godini trebao prihodovati 3,73 milijuna kuna, od cega najveci iznos, 2,18 milijuna kuna, otpada na ugostiteljske terase.


Podijeli: Facebook Twiter