Radovima u Fažani bavit ce se USKOK

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dokumentaciju o rekonstrukciji starogradske jezgre u Fažani nacelnica Ada Damjanac, kako saznajemo, predala je USKOK-u i Državnom odvjetništvu, a buduci da je Državna revizija utvrdila nepravilnosti i u nedavnom nadzoru provedenom u samoj Opcini Fažana, toj je instituciji proslijedila i njihovo izvješce.

- Nalaz revizije predala sam USKOK-u, a izvješce ce se naci na prvoj sljedecoj sjednici Opcinskog vijeca. Nepravilnosti koje je utvrdila revizija moram prijaviti jer ne želim ništa zataškavati buduci da sam odgovorna za Opcinu. Pronadeni su problemi s placanjima, no neka nadležne institucije utvrde o cemu se radi, rekla je Damjanac.

Da je mogucih nepravilnosti kod lanjske rekonstrukcije starogradske jezgre bilo, potvrduje i slucaj fažanske tvrtke Edil commerc, koja je tamo izvodila dio završnih radova, a veci dio iznosa Opcina joj nije platila.

Stoga je direktor tvrtke Darko Škoravic podnio prijedlog za ovrhu na iznos od 325,6 tisuca kuna sa zakonskom zateznom kamatom koja tece od 15. srpnja, kad je bio zadnji rok za placanje. Takoder, 18. prosinca podigao je kaznenu prijavu i tužbu kojima tereti sadašnju nacelnicu Adu Damjanac za prijevaru i gospodarski kriminal.

Tvrtka je lani u travnju, nakon odluke tadašnjeg Opcinskog poglavarstva, pocela s radovima na Piazzi grande, u Omladinskoj ulici te Ulici Jurine i Franine. No, ispostavilo se da ce zbog složenosti njihov obim biti veci od planiranog. Radovi su trajali do lipnja i smjene vlasti na lokalnim izborima kada je Damjanac zamijenila Dušanku Šuran.

Racun je tvrtka ispostavila Opcini 6. srpnja, a s PDV-om iznos je dostigao nešto više od 368 tisuca kuna. Buduci da mu je Opcina dotad platila 42,5 tisuca, za uplatu je preostalo 325,6 tisuca.

Damjanac konkretni slucaj nije htjela komentirati, a do bivše nacelnice Šuran nismo uspjeli doci. Kako neslužbeno doznajemo, na dužem je putu u inozemstvo. (P. LUKEŽ)

PROCITALI STE SKRACENU VERZIJU TEKSTA. OPŠIRNIJE O OVOJ TEMI CITAJTE U TISKANOM IZDANJU GLASA ISTRE.


Podijeli: Facebook Twiter