Radovic se izjasnio da nije kriv za ucjenu Cermaka

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pisac i aktivist Saša Radovic danas se na pocetku sudenja na zagrebackom Opcinskom kaznenom sudu izjasnio da nije kriv za ucjenu generala i poduzetnika Ivana Cermaka.

Obrana je predložila da se pribave ispisi telefonskog razgovora izmedu Radovica i posrednika. Po pisanju nekih medija, osoba koja je bila posrednik izmedu Radovica i Cermaka, te je jedini svjedok kaznenog djela, je umirovljeni pukovnik SIS-a Tomislav Micic.

Radovic je optužen da je od rujna do studenog 2011. od poznanika tražio da prenese Cermaku da se želi sastati s njim kako bi mu rekao da je za milijun eura spreman povuci kaznene prijave i tužbu koje je podnio protiv njega te da ce prestati javno iznositi optužbe za ratno profiterstvo za najmanje 500.000 eura.

Poznanik je prenio poruke Cermaku, a 72-godišnji Radovic je, kažu u odvjetništvu, nekoliko puta nazivao i požurivao poduzetnika. Pošto mu je poznanik prenio da mu je Cermak spreman odmah platiti 100.000 eura kao izraz dobre volje, a ostatak tražene svote naknadno, Radovic je 16. studenog 2011. na benzinskoj postaji kod Rijeke od poznanika preuzeo omotnicu sa 100.000 eura, nakon cega je uhicen na parkiralištu kod tunela Ucke.

Saša Radovic jedan je od organizatora prosvjeda "Stegnite vi svoj remen, bando lopovska" na kojima su prozivani ratni profiteri i kriminalci. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter