Radovi usporili promet na Vodnjanskoj

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Vozace koji su u petak ujutro prometovali Vodnjanskom cestom neugodno su iznenadili prometni cepovi i duge kolone uzrokovane radovima na toj prometnici.

Naime, djelatnici Istarskih cesta su na potezu od Pule prema Petrolovoj benzinskoj crpki na nekoliko mjesta uklanjali stari i pripremali teren za postavljanje novog asfaltnog sloja. Zbog toga su naizmjenicno propuštali vozila koja su dolazila iz oba smjera, a zbog njihove velike frekvencije, kolone su bile duge i po jedan kilometar.

Pitanje je cemu tako hitni, nenajavljeni radovi sredinom lipnja kad su dolasci turista vec postali ucestali, osobito krajem tjedna, i nije li se to moglo i moralo uciniti ranije.



Valter Licul iz službe za održavanje Istarskih cesta istice da se ne dogada ništa izvanredno, da je rijec o redovnom održavanju radi sanacije oštecenog asfalta. Radovi na tom potezu završit ce u subotu, dodao je, a s njima i privremena prometna regulacija. Slijedi saniranje asfalta na prometnici Vodnjan - Bale, koje ce biti gotovo do nedjelje.

"U svibnju nismo mogli raditi zbog kiše, morali smo cekati da se asfalt osuši. Ne možemo stati sa svim radovima zbog turisticke sezone jer mi živimo i radimo ovdje cijelu godinu, a ako treba, radimo i vikendom", zakljucio je.


Podijeli: Facebook Twiter