Radovi u Vodnjanu zakomplicirali promet

Radova u Rudarskoj do sredine travnja  (P. LUKEŽ)
Radova u Rudarskoj do sredine travnja (P. LUKEŽ)

Zbog zatvaranja Rudarske ulice u Vodnjanu promet se između Pule i mjesta u unutrašnjosti odvija i do 30 kilometara dužim zaobilaznim pravcima. Iz smjera Pule, na kružnom toku kod križanja s Trgovačkom ulicom putokazi usmjeravaju za Pazin, Žminj i Svetvinčenat preko Bala.

Kako navode u Gradu Vodnjanu, obilazni pravac iz smjera Svetvinčenta i Žminja ide trasom Smoljanci - Krmed - Bale - Vodnjan - Pula, a drugi smjer je Guran - Marčana - Pula. Iz smjera Cera i Barbana do Pule se također vozi preko Gurana i Marčane. Alternativni smjerovi, saznali smo u Gradu Vodnjanu, dobili su suglasnost MUP-a.

Na izlazu iz Vodnjana, kod željezničkog prijelaza, gradi se fekalna kanalizacija, a preko dana stvaraju se prometni čepovi na zaobilaznim prometnicama. Radovi u Rudarskoj ulici bili su privremeno obustavljeni krajem veljače jer je izvođač, tvrtka Vintijan, čekao suglasnost Hrvatskih željeznica za kopanje ispod pruge. Završetak radova planira se sredinom travnja. Ukupan iznos investicije je 805 tisuće kuna, 90 posto plaćaju Hrvatske vode, a ostalo Vodnjan, dok je investitor pulska Herculanea. (P. LUKEŽ)


Podijeli: Facebook Twiter