Radovi u Ul. 43. ist. divizije zadnji veliki zahvat

Ulica 43. istarske divizije (D. MEMEDOVIĆ)
Ulica 43. istarske divizije (D. MEMEDOVIĆ)

Krajem prošle godine pulsko Gradsko vijeće dalo je suglasnost Herculanei za ishođenje lokacijske dozvole i ostalih dokumenata za gradnju fekalne i oborinske odvodnje u Ulici 43. istarske divizije. Ovaj veliki projekt trebao bi na duže vrijeme zatvoriti značajnu frekventnu prometnicu. Projekt izgradnje kanalizacijskog sustava u Ulici 43. istarske divizije, uz izgradnju novog pročistača na Valkanama, jedan je od posljednjih velikih zahvata kojim će se zaokružiti glavni prsten pulske odvodnje.

Zasad se ne zna kada će radovi početi, a pretpostavlja se da će to biti tek krajem godine.

- Budući da se izgradnja novog pročistača namjerava kandidirati za sredstva iz EU-fondova, i projekt izgradnje kanalizacijskog sustava u Ulici 43. istarske divizije Herculanea namjerava kandidirati prema tim fondovima. S obzirom na kompleksnost izvođenja ove investicije, namjera je da se financira kroz EU-projekt u sklopu aplikacije kojom će se kandidirati izgradnja uređaja za pročišćavanja otpadnih voda.

Vrijednost projekta koji će se realizirati od rotora na križanju Ulice 43. istarske divizije i Koparske ulice prema Punti iznosi oko 40 milijuna kuna i uključuje izgradnju oborinske odvodnje duljine 1,3 kilometra te izgradnju fekalne odvodnje duljine jedan kilometar, rekao je Igor Stari, direktor Herculanee.

Za zaokruživanje glavnog prstena pulskog kanalizacijskog sustava, osim pročistača trećeg stupnja tehnologije, nedostaje izgradnja fekalne odvodnje u Ulici 43. istarske divizije, odnosno rekonstrukcija šijanskog kolektora. Duž rive i u Flaciusovoj ulici odrađen je veći dio posla, a nakon rekonstrukcije šijanskog kolektora sve će se spojiti s obalnim kolektorom na rivi te kroz Uljanik i bulevar odvoditi na budući pročistač na Valkanama. (G. ROJNIĆ)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter