Radovi u Marčani stali, a ulicama teku blatne bujice

Laris Krelja i Leo Buić (P. SOFTIĆ-MEHMEDOVIĆ)
Laris Krelja i Leo Buić (P. SOFTIĆ-MEHMEDOVIĆ)

- Početkom studenog u Marčani su započeti radovi na zamijeni i sanaciji vodovodne infrastrukture na potezu od Ambrozijevog raskršća do Kalića, točnije u samom centru Marčane. U prvoj fazi projekta trebala je biti obavljena sanacija vodovodne infrastrukture prema domaćinstvima na tom potezu, dok je druga faza obuhvaćala rekonstrukciju i izgradnju oborinske odvodnje.

Iako se govorilo da će radovi biti gotovi do Nove godine, već mjesec i pol dana se ništa ne radi niti ima kakvih naznaka kada će radovi biti nastavljeni, a Marčancima ostaju prekopane ceste koje su tek nedavno nasute šljunkom koji kiše posvuda razbacaju, a cestama teku blatne bujice, kazao je na konferenciji za novinare Leo Buić iz marčanske Ladonje.

Administraciji Općine Marčana zamjerio je što su mještani o predstojećim radovima bili obaviješteni tek dan ranije, što im nije dalo mogućnost da se pripreme, pa su mnogi na pragu zime imali problema s dovozom lož ulja i drva za ogrjev do svojih kuća.

Buić se osvrnuo i na sam tijek izvođenja radova, smatrajući da su se oni odvijali presporo, s time da druga faza projekta još nije ni započeta. Izrazio je i mišljenje da je trebalo studioznije pristupiti projektu i iskoristiti sadašnje prokopavanje cesta kako bi se postavilo i ostalu infrastrukturu ili barem obavilo pripremu za kasniju izgradnju kanalizacije ili uvođenje optičkih kablova.

- Pitamo se zašto ovaj projekt još uvijek nije realiziran i zašto se u Općini Marčana teška mehanizacija uvijek vadi tek u predizbornoj godini, te se započinje s aljkavim projektima koji u pravilu završavaju neposredno prije izbora.

Iz svega ovoga proizlazi da općinska vlast na čelu s načelnikom ne misli na dobrobit mještana nego se opet već viđenom formulom na brzinu nešto radi da se zamaže oči mještanima, rekao je Buić. (P. SOFTIĆ-MEHMEDOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter