Radovi s likovne kolonije u Maloj galeriji

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Izložba radova s 27. likovne kolonije održane prošle jeseni na otoku Sveti Nikola u organizaciji porecke turisticke tvrtke Riviera iz grupacije Valamar otvorena je u Maloj galeriji pred brojnim sugradanima i gostima.

Sedam likovnih radova proizašlo je iz ruku isto toliko umjetnika: Venecijanca Silvestra Lodija, slikara i predavaca na akademiji, Austrijanca Marija Delpra, profesionalnog kipara s atelierom u Becu i Indiji, i njegovog sunarodnjaka Richarda Kapleniga, koji živi i djeluje na relaciji Bec - Venecija, Slovenaca Darea Birse, Dušana Kirbiša i Bojana Bense, profesionalnih umjetnika s ljubljanske Akademije likovnih umjetnosti, i od domacih snaga Tomislava Brajnovica, Zagrepcanina koji vec duže vrijeme djeluje u Rovinju.



Ovogodišnji su sudionici umjetnici raznolikih obrazovnih ishodišta, generacijskih kodova, mjesta rada i življenja, te vizualnih izricaja, kako ih je definirao selektor ?anino Božic, i sam umjetnik s bogatom mrežom poznanstava koja mu omogucuje da svake godine u Porec dovede kvalitetne umjetnike.



Gosti kolonije svi su redom profesionalci s izgradenim stvaralackim konceptima. Iako ponajviše vjerni slikarskom mediju, u njihovim se djelima odražavaju i iskustva razlicitih konceptualnih pristupa svojstvenih modernoj umjetnosti. Izložba ostaje otvorena do 20. ožujka, a može se pogledati svakim danom osim nedjelje od 10 do 13 i od 17 do 19 sati.


Podijeli: Facebook Twiter