Radovi prošiveni ljubavlju i toplinom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prostorije Citaonice kluba umirovljenika u cetvrtak su ugostile Zdenku Ivancic i njezine rucne radove nazvane "Topli zagrljaj". Autorica se nakon sudjelovanja na nedavno održanom Hand Made Festu predstavila rucnim radovima, odnosno pokrivacima sastavljenima od manjih dijelova tkanina cesto razlicitih oblika, uzoraka, boja i struktura te torbama.

Tehnike kao što su patchwork i quilting, kojima se Ivancic koristi, postoje od davnina te njoj služe u izražavanju kreativnih ideja pri izradi upotrebnih predmeta. Osim predstavljenih radova, Ivancic je u razgovoru s posjetiteljima razmjenjivala savjete o nacinu rada, materijalima koji se mogu koristiti te onima s kojima se pokrivac može ispuniti ovisno o svrsi, pokazujuci apsolutnu upucenost i posvecenost.

- Najviše volim raditi s pamukom jer je najzahvalniji što i nije uvijek moguce s obzirom na to da treba paziti na boju i namjenu završenog rada. Treba izdvojiti puno vremena za ovakve pokrivace koje radim jer se ipak sastoje od tri sloja koje treba pažljivo prišiti da se ne raspadnu. Na kraju, sve se svede na to koliko ste voljni odvojiti vremena od sebe, a ja obicno radim tri pokrivaca istovremeno, objasnila je Ivancic, nadodajuci da se ljubav prema ovakvom nacinu rada rodila još davno kada je naišla na knjigu o rucnim radovima te od tada nije prestala šivati.

S obzirom na to koliko su autoricini radovi i savjeti traženi od posjetitelja, mnogi domovi ce ove zime biti utopljeni zagrljajima njezinih pokrivaca. Izložene rucne radove moguce je razgledati do 31. listopada.


Podijeli: Facebook Twiter