Radovi pri samom kraju, zid kao da je jučer sazidan

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Sada se već odbrojavaju dani do kraja radova na velikoj rekonstrukciji ceste, na usponu za Stari grad. Iako je vrijeme tmurno i kišovito, vrijedni radnici ne stoje skrštenih ruku, nego privode radove kraju. Podloga do kružnog toka za Rabac je gotova, te je ostalo još nekih dvadesetak metara kako bi se posložile kockice, one iste koje su i skidane kad su radovi započinjali. Pere se i zid, uz cijelu duljinu ceste, te je slika sasvim drugačija od one koju smo imali godinama prilike gledati. Crn i mahovinom obrastao zid, dobiva sasvim novi izgled, bijel je i kao da je jučer sazidan.

Da podsjetimo kako je početkom listopada započela velika rekonstrukcija ceste za Stari grad, točnije ulice Aldo Negri, i rijetki su vjerovali da će tako zahtjevni radovi biti završeni u zadanom roku, od samo neki šezdesetak dana. Cesta je dijelom renovirana proljetos, kad su obnovljeni i nanovo asfaltirani nogostupi te izmijenjene cijevi za odvodnju i električne instalacije. No, preostali su opsežni radovi, prvo na micanju kockica, zatim priprema betonske podloge te nanovo slaganje kockica. Građani su s pravom već dulji niz godina negodovali zbog lošeg stanja spomenute prometnice i s nestrpljenjem dočekali početak radova, a naravno i njihov završetak, koji ide po planu, te bi krajem prosinca trebali dobiti novu i kvalitetnu cestu. Razgovarali smo i s privatnicima koji imaju obrte i objekte u starom gradu, i oni se itekako vesele da se radovi bliže samom kraju.

Za čitavo vrijeme izvođenja radova, cesta je u cijelosti zatvorena za kolni promet. Za to vrijeme koristi se obilazni pravac u oba smjera od Podlabina do Starog grada preko Kapelice, Salakovci i Kranjci. Županijska uprava za ceste proširila je kolnik ceste na pojedinim kritičnim točkama navedenog obilaznog pravca, kako bi se tijekom njegova korištenja osiguralo nesmetano odvijanje prometa u oba pravca.

Radi prilagođavanja potrebama građana, gradska uprava je za sve vrijeme trajanja radova otvorila privremeni dislocirani ured prijemne pisarnice na adresi Rudarska 1 (bivša zgrada IUR-a). (Napisao i snimio Adriano ŠĆULAC)


Podijeli: Facebook Twiter