Radovi nece omesti pocetak nastave

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pri kraju je rekonstrukcija dijela prostorija Osnovne škole Veruda, cime bi ucenicima ove škole trebalo biti omoguceno da nastavu pohadaju u svojoj školi. Iako je oko škole ovih dana sve raskopano jer radnici postavljaju kanalizacijske, oborinske te plinske cijevi, ravnateljica Dragomila Batelic napominje da ce pokrpati kanale da bi ucenici mogli imati siguran prilaz školi.

U uredenoj ucionici za likovnu kulturu tijekom predstojece školske godine bit ce kuhinja, dok ce u prostoru buduce prostrane blagovaonice i kuhinje zasad biti dvije ucionice. Grad Pula dodijelio je školi 700 tisuca kuna za nabavu opreme nove kotlovnice, neophodne u sezoni grijanja, koja je prema planu trebala biti uredena tek iduce godine.

Napreduje i nadogradnja škole. U prostoru izmedu zgrade škole i dvorane, gdje su srušene svlacionice, u izgradnji su  dvije ucionice te dva ureda - za pedagoga i psihologa. Predvideno trajanje radova koji su zapoceli u drugoj polovici lipnja je godina dana, a u tom bi vremenu škola trebala biti proširena s deset ucionica s kabinetima za ucitelje i garderobnim prostorom za ucenike, uredima za strucne službe škole, svlacionicom, multidisciplinarnim holom.

- Nadamo se da ce nastava i u ovoj školi poceti 7. rujna. Na razini prijedloga je, ako školski odbor prihvati, da nastava u jutarnjoj smjeni zapocinje nešto ranije, u 7.30 sati, dok bi popodne pocinjala u 12.30 sati, kazala je Batelic te napomenula i da ce razmjenu udžbenika organizirati nakon 1. rujna, cim zatvore rupe oko škole.

Za ucenike razredne nastave bit ce organizirane dvije grupe produženog boravka do 16.30 sati, dok ce se nastava tjelesnog za ucenike viših razreda vjerojatno održavati u dvorani Osnovne škole Stoja, a vjeronauk djelomicno u crkvenim prostorijama na Vidikovcu.

Ukupna vrijednost investicije je 14 milijuna kuna, od cega bi Ministarstvo trebalo pokriti 75 posto kreditom odobrenim u programu Svjetske banke, dok s preostalih 25 posto sudjeluje Grad.


Podijeli: Facebook Twiter