Radovi na tržnici donijeli i nezadovoljstvo


Kao što je i najavljeno, danas su se na gradskoj zelenoj tržnici počeli uklanjati stari derutni štandovi u prvom redu do zgrade tržnice. Zakupci tih štandova s povrćem, voćem, medom i ostalim proizvodima privremeno su preseljeni u stražnji dio s cvijećem, a dijelom na kamene stolove.

Radovi će obuhvaćati uređenje prostora i zamjenu dotrajalih štandova, a tržnica će dobiti ukupno 32 nova štanda, dok će dio postojećih kamenih stolova dobiti spremnike za skladištenje robe i opreme.

No, kako smo danas saznali od dijela tih zakupaca, iako su zadovoljni što će dobiti nove štandove, nisu zadovoljni što se to radi sada pred sezonu.

- Već neko vrijeme govorilo se o tome, jedni su tvrdili da će se raditi, drugi da neće, ali smo tek prošli tjedan i službeno dobili obavijest te smo od danas prebačeni na nova mjesta. Mogli su doista to raditi ili prije ili nakon sezone, rekla nam je prodavačica Sandra na štandu tvrtke Kralj-Bar Vil iz Zaprešića.

Pa ipak, kaže, nije loše krenulo koliko je mislila da će biti na novoj lokaciji. Iako za prvi red do zgrade tržnice plaćaju mjesečno od 1.100 do 1.200 kuna, ova nova lokacija i nije tako loša.

- Treba imati pozitivan stav prema ovome jer ipak se radi, a nadam se da će sve i biti gotovo kako je i najavljeno za 15 do 20 dana, rekla je Sandra te dodala da su im iz Uprave Tržnice čak poručili da idu na godišnji, što su neki i učinili, dok ona sama to nije učinila, kao ni kolega do nje, koji nam je rekao da si to ne može priuštiti jer njegova obitelj živi od te prodaje.

Problema je bilo i sa smještajem neprodanih proizvoda. Privremeno će koristiti jednu obližnju kućicu, inače bi trebali svakodnevno prekrcavati stvari ujutro i poslijepodne.

Od direktora Tržnice Renata Perca saznali smo da se čekalo dosad jer su morali odraditi dvije javne nabave: jednu za štandove i drugu za građevinske radove. I dok radove izvodi domaća firma Cesta, štandove će izrađivati tvrtka Vios iz Lipika.

- Riječ je o 32 štanda koji bi trebali biti isporučeni 6. svibnja, a dotad mora biti sve spremno da se tu mogu i montirati. Bit će u dva reda, koji će biti natkriveni. Znam da postoji izvjesno nezadovoljstvo jer sam i sam obišao zakupce, ali sam svima odaslao dopis i zamolio ih za strpljenje. Nastojat ćemo sve doraditi uz što manje smetnje protoka zakupaca i kupaca, ali moramo raditi i sigurno će se pojaviti određeni problemi, istaknuo je direktor Perc.

Ističe da će novi štandovi biti nešto kraći, umjesto dosadašnja četiri, imat će tri metra, ali naglašava da su postojeći bili već derutni i štogod da dođe, bit će bolje od ovog što je bilo dosad.

Slijedi uređenje tržnice na Verudi

Nakon zamjene ovih štandova, Tržnica će se preusmjeriti na uređenje zelene tržnice na Verudi. Kako ističe Renato Perc, za sada su se uključili u gradski projekt uređenja Trga kralja Tomislava i čekaju natječaj za arhitektonsko rješenje cijelog tog područja. Tek tada moći će iznijeti i određene novine vezane uz tu malu, ali posjećenu tržnicu. (S. ZRINIĆ TERLEVIĆ, snimio A. KANCELAR))


Podijeli: Facebook Twiter