Radovi na šijanskim cvorovima

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Do kraja svibnja i pocetka turisticke sezone rekonstruirat ce se ulaz u Pulu, odnosno cvorovi 6 i 7 u Šijani, kod Arube. Smanjenjem dijela dosadašnjih pješackih otoka omogucit ce se ulaženje u grad dvjema prometnim trakama.

I s druge strane novog kružnog toka u Šijani, na križanju Ulice 43. istarske divizije i Koparske ulice u smjeru izlaza iz grada, preregulacijom prometa i horizontalne signalizacije omogucit ce se izlaz iz grada dvjema prometnim trakama. Ovakvo konacno rješenje trebalo bi omoguciti poboljšanje prometa u uvjetima kada je još uvijek nerealiziran kružni tok na dvije razine na ulazu u grad.



Rekonstrukcija ulaza u grad trebala bi, i to ne samo tijekom turisticke sezone, omoguciti bolju protocnost izuzetno frekventnog izlaza iz grada na koji su mnoga vozila usmjerena prometnim rješenjima realiziranim u posljednje dvije godine (kružni tok, preregulacija Maruliceva - Nazorova).

- Velika protocnost vozila, pogotovo proširenjem obilaznice, izuzetno opterecuje cvorove u Šijani i stoga smo se odlucili na ovakav zahvat da bismo pokušali u trenutnoj situaciji maksimalno poboljšati protocnost, najavio je Damir Prhat, procelnik Upravnog odjela komunalnog sustava i imovine, koji, iako najavljuje privremenu regulaciju prometa tijekom radova, istice da se dionica nece u potpunosti zatvoriti za promet.

Rekonstrukcija raskrižja, za koju se ceka samo suglasnost MUP-a i Županijskih cesta, izradit ce se u fazama, a najavljen je rad i u nocnim satima te vikendom da bi se što prije okoncao.


Podijeli: Facebook Twiter