Radovi na rotoru gotovi početkom svibnja

(D. Memedović)
(D. Memedović)

"Svi bi voljeli da su se radovi na velikom rotoru u Šijani brže okončali, ali rok na natječaju Hrvatskih voda bio je 18 mjeseci. Do kraja travnja-početkom svibnja, mehanizacija će se povući s prometnice i konačno ćemo mati moderan ulaz u grad. Ako se sjetimo nekadašnjeg ulaza u grad, u novi prometni ulaz uloženo je sto milijuna kuna i ovo je prvi put da su novci Puljana kojim se puni državna blagajna vraćeni u Pulu, rekao je gradonačelnik Boris Miletić, odgovarajući na pitanja aktualnog sata sjednice Gradskog vijeća. 

Početak gradnje bazena u travnju

- Nastavak širenja obilaznice mogu najaviti za prvu polovicu travnja i radovi će se izvoditi fazama s obzirom na prometnu opterećenost tijekom ljeta, najavio je pak Miletić.

S druge strane Ivan Glušac, direktor Pula sporta, upitan u kojoj je fazi projekt gradnje bazena, odgovorio je da krupnim koracima grabi prema realizaciji.

- Odabir izvođača radova očekujemo kroz desetak dana, a početak radova bit će u travnju. Uz Dom sportova Mate Parlov i stadion na Verudi bazenom ćemo zaokružiti sportski kompleks, a završetak radova, odnosno puštanje u funkciju bazena očekujemo krajem siječnja-početkom veljače sljedeće godine, rekao je Glušac.

Uz ove odgovore o planu dinamike, i direktor Herculanee Igor Stari, odgovarajući na pitanje o sustavu prikupljanja selektivnog otpada, najavio je nekoliko novosti. Prije svih da je na nedavnom sastanku s nadležnim ministarstvom dogovoreno donošenje Uredbe o komunalnom otpadu do kraja godine, kada će se definirati naplata prema proizvedenoj količini otpada.

- Danas je Pula na 20 posto selektivnog odvajanja otpada i među vodećim je gradovima u Hrvatskoj. Mogu najaviti da od travnja u centru Pule građani dobivaju elektroničke ključeve za podzemne posude gdje će odlagati otpad i biti registrirani, tako i plaćati, kada ga odlože. Usto, uskoro slijedi sastanak s upraviteljima zgrada i predstavnicima stanara kako bi se definiralo da se u višestambenih zgradama račun plaća prema broju članova u domaćinstvu, što nam se čini najpravednijim, najavio je Stari. 

Smeće po broju članova domaćinstva

Nakon četiri godine u Vijeću Ivan Lasić (SDP) konačno je saznao pozitivnu vijest da će se postaviti nadstrešnica na autobusnom stajalištu na Stoji, dok je na aktualnom satu još bilo govora o uređenju Trga kralja Tomislava, nabavci novih autobusa Pulaprometa, dotrajalim pulskim semaforima i najavi izrade nove Prometne strategije Pule, te da se cijena plina za Puljane neće mijenjati u narednih godinu dana. (G. ROJNIĆ)

 

 

 


Podijeli: Facebook Twiter