Radovi na rivi možda gotovi prije roka

Obilazak radova na rivi
Obilazak radova na rivi

Gradonačelnik Boris Miletić sa svojim je suradnicima obišao tri gradilišta u Puli kako bi se upoznao s dinamikom radova i njihovom rokovima. Prva lokacija bila je riva (izgradnja obalnog kolektora), potom OŠ Tone Peruško (rekonstrukcija i adaptacija sanitarnog čvora i kuhinje), te na kraju područni dječji vrtić Mondo Bimbo.

Gradonačelnika je na rivi, dočekao voditelj gradilišta Vedran Cerovčec iz zagrebačke tvrtke Viadukt, koji je istaknuo da radovi idu po planu, štoviše, nastave li se ovom dinamikom, bit će gotovi prije roka.

- Zasad smo ispred zacrtanog plana, no, teško je govoriti hoće li radovi biti zgotovljeni prije ugovorenog roka. Do sada je položeno 30 metara cijevi kolektora i trenutno se spajaju ostale izrađene dionice tako da ćemo uskoro spojiti 200 metara cijevi duž rive, rekao je Cerovčec dodajući da je polaganje kolektora na Karolini već gotovo stoga se može očekivati daljnji brzi nastavak radova na ostatku kolektora.

Fekalna kanalizacija već je postavljena do zgrade Lučke kapetanije te se glavnina radova sada odvija od poteza Lučke kapetanije do križanja s Ulicom sv. Ivana. Ondje se, pa do porte za Uljanik otok, nastavlja s pripremom postojećih ispusta i izradom zaštite građevinske jame. U Flaciusovoj ulici je pak, nastavio je Cerovček, započeto slaganje armiranobetonskih elementa za kanal Pragrande i postavljanje fekalne kanalizacije te se dalje radi na izvedbi zaštite građevinske jame.

Gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo dosadašnjim tijekom radova te nadu da se rokovi neće probijati. Što se tiče radova na arheološkom nalazištu kod Flaciusove, gdje je pronađen drugi speron, Cerovčec veli da očekuje da će arheolozi ondje obaviti konzerviranje u roku od dva do tri tjedna tako da i ondje ubrzo izvođač radova ponovno kreće s poslom. Mislilo se, naime, da će arheološki nalazi jako kočiti radove na rivi te da će rok od 17 mjeseci biti premali, no čini se da sve teče bolje od planiranog, pogotovo što pronalazak drugog sperona (fortifikacijski element) nije usporio radove.

Miletić je potom u pratnji pročelnika Erika Lukšića obišao radove u OŠ Tone Peruško, gdje se preuređuje sanitarni čvor i kuhinja, a sve u skladu s HACCAP-om. Ondje ih je dočekao ravnatelj škole Kristijan Cinkopan, koji je kazao da će radovi biti gotovi do početka nove školske godine. Lukšić je pak istaknuo da se, osim u toj školi, adaptacija podova i postavljanje PVC stolarije izvodi u OŠ Kaštanjer, Monte Zaro, Centar, Šijana te u Talijanskoj školi Giuseppina Martinuzzi, a njihova ukupna vrijednost iznosi 1,3 milijuna kuna.

U sklopu obilaska gradilišta u gradu gradonačelnik je posjetio i talijanski vrtić Mondo Bimbo gdje je u tijeku kompletna adaptacija. Ravnateljica Rin Tin Tina, Tamara Brussich, istaknula je da se u sklopu radova uređuje sanitarni čvor, sanira se podloga na ulazu u vrtić, garderobe te se ugrađuju nove električne instalacije. Dodala je da je donacijom Talijanske unije nabavljen novi namještaj i didaktička sredstva, a ukupna vrijednost investicije iznosi 65 tisuća kuna.

Miletić je naglasio da Grad Pula ulaže značajna sredstva u školski i predškolski sustav te smatra da će se ovim radovima u konačnici postići viši stupanj kvalitete boravka djece. Podsjetio je da je u završnoj fazi i izgradnja novog dječjeg vrtića Zvjezdice u Šijani čije se otvaranje očekuje krajem rujna. (Piše Nera SOFTIĆ; snimio Manuel ANGELINI)


Podijeli: Facebook Twiter