Radovi na Omladinskoj "ugušili" Verudu

Radovi će potrajati još pola godine
Radovi će potrajati još pola godine

Početkom tjedna zatvoren je dio Radićeve ulice (bivše Omladinske) u Puli, točnije njen gornji, ujedno i prometno najfrekventniji dio. Razlog je opravdan - rekonstrukcija plinske i vodovodne mreže, no vozači i nisu baš sretni. Naime, radovi kao "nuspojavu" imaju zamršenu preregulaciju prometa.

Na raskrižju kod suda prometuje se Kranjčevićevom ulicom, iako je crveno-bijelim preprekama sužen koridor vožnje. Iz smjera grada Radićevom se tako može doći do raskrižja i potom skrenuti lijevo ili desno Kranjčevićevom.

Vozačima ondje problem stvara i nezakrpana rupa u smjeru suda, jer osim što trebaju paziti na usko postavljene metalne oznake, mnogi pokušavaju izbjeći oštećenje automobila (ili guma) manevrirajući preko te rupe. Također, veliki je pritisak vozila koja iz Kranjčevićeve skreću u Radićevu prema gradu pa vozači često ne poštuju ni - crveno svjetlo na semaforu, čemu smo i svjedočili.

Loše ili bolje rečeno nikako nije riješeno raskrižje Kranjčevićeve i Rizzijeve. Naime, svi oni koji dolaze iz smjera suda na ovom, za njih nepreglednom raskrižju nemaju prednost prolaska pa se stvara kolona, pogotovo u ranim jutarnjim ili popodnevnim satima. A kada se u koloni nađe i autobus gradskog prijevoza, čepu nema kraja. (piše G. ROJNIĆ, snimio D. MEMEDOVIĆ)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter