Radovi ipak neće zatvoriti cestu Buzet-Požane

Cesta Buzet - Požane rekonstruirat će se do same granične crte (G. ČALIĆ ŠVERKO)
Cesta Buzet - Požane rekonstruirat će se do same granične crte (G. ČALIĆ ŠVERKO)

U Buzetu su raspisivanje javnog natječaja za rekonstrukciju državne prometnice Buzet - Požane očekivali krajem prošle godine, no Hrvatske ceste su natječaj očito prolongirale za siječanj.

- Bez obzira na tu proceduru, radovi bi ionako započeli tek na proljeće, u ožujku, travnju, kada se stabiliziraju vremenske prilike jer je upravo loše vrijeme, pokazalo se do sada, bilo glavni faktor ili prolongiranja rokova ili dodatnih troškova, odgovorio je na posljednjem aktualnom satu buzetskog Gradskog vijeća gradonačelnik Siniša Žulić na pitanje oporbenog vijećnika Vlatka Mrvoša (lista SDP-HNS), kojeg je zanimalo kada će krenuti rekonstrukcija ove prometnice.

Za razliku od prethodno saniranih dionica na ovom tranzitnom pravcu koji od Lupoglava vodi prema granici sa Slovenijom, dionica od Buzeta do Požana rekonstruirat će se frezanjem postojećeg asfaltnog sloja, nadosipavanjem tampona i novim asfaltiranjem novog sloja ceste jer nema dovoljno materijala da se izvrši hladna reciklaža.

Prema postojećim informacijama upravo će ova tehnologija omogućiti da prometnica cijelo vrijeme bude otvorena za promet, odnosno da se rekonstrukcija odvija pod privremenom prometnom signalizacijom uz naizmjenično propuštanje vozila.

Rekonstruirat će se dionica Buzet - Požane, od novog kružnog raskrižja, rotora u Buzetu, sve do granične crte za Slovenijom, još kilometar i pol nakon graničnog prijelaza na Požanama. Buzet time dobiva i dva nova rotora, kod Osnovne škole "Vazmoslav Gržalja" te kod stanice za tehnički pregled, kao i novo križanje, odnosno uređen ulaz u poduzetničku zonu Mažinjica. Ta je dionica državne ceste duga više od devet kilometara pa će investicija doseći višemilijunske iznose.

OPŠIRNIJE U DANAŠNJEM TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter