Radovan Cvek "zaplivao" u Hrvatskim vodama

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Kada je Radovan Cvek 2007. godine, nakon otkazanog ugovora za radno mjesto direktora Herculanee, odbio preuzeti mjesto tehnickog rukovoditelja u tom pulskom komunalnom poduzecu, napustivši ga, svi su se pitali gdje ce se zaposliti do tada hvaljen i u gradu nagradivan direktor. Naime, Herculanea je s njim na celu bila poduzece koje je Puli priskrbilo epitet grada s najuredenijim parkovima, cistim ulicama, potkresanim bulevarima i velikim cvjetnjacim.

No, nakon dolaska novog direktora ubrzo se pocela stvarati posve nova slika o bivšem direktoru Cveku. Javnost je ubrzo saznala da je Herculanea samo u razdoblju od 2004. do 2006. godine kumulativno ostvarila 14 milijuna kuna gubitka na osnovi realnih poslovnih prihoda i rashoda, da je poduzecu tada bila ugrožena likvidnost te da je dovedeno u pitanje i daljnje provodenje projekta sustava odvodnje i procišcavanja, jer da Herculanea nije sposobna servisirati obveze proizašle iz te investicije.

Vec pri odlasku iz Herculanee, Cvek je najavio da ce nastaviti raditi u slicnoj djelatnosti kojom se bavio kao direktor Herculanee, da razmatra ponude nekoliko tvrtki, kao i mogucnost da pokrene vlastiti posao ekološkog zbrinjavanja otpada. Iste se godine pripremao i za parlamentarne izbore te je bio na visokom petom mjestu na listi Hrvatske stranke umirovljenika, ciji je nositelj bio Silvano Hrelja. Bio je i kandidat za gradonacelnika Pule na svibanjskim izborima ove godine, a iako je bio realan i njegov ulazak u Gradsko vijece Pule, Hrelja mu to mjesto ipak nije prepustio, vec ga je zadržao za sebe te pribrojao drugim obvezama predsjednika stranke i saborskog zastupnika. U predizbornoj kampanji Cvek je isticao da se nakon odlaska iz Herculanee zaposlio u privatnom sektoru.

No, nedavno je do nas stigla informacija da se Cvek, upravo u to vrijeme "uhljebio u Hrvatskim vodama, uz podršku direktora Hrvatskih voda Jadranka Husarica". Prema našem izvoru, medutim, Cveku ne odgovara bilo koje radno mjesto, vec puca na mjesto voditelja ispostave u Labinu. "Na radno mjesto ne dolazi, nema ga u telefonskom imeniku Hrvatskih voda, u sjedištu poduzeca u Zagrebu i Rijeci nitko ga nikada nije vidio, ali svi za njega znaju, naravno i za placu od osam tisuca kuna koju uredno dobiva", kaže naš sugovornik.

Ovu smo pricu provjerili kod generalnog direktora Hrvatskih voda Jadranka Husarica, koji nam je potvrdio da Radovan Cvek radi na odredeno vrijeme u Hrvatskim vodama od ožujka 2009. godine na poslovima pripreme i provodenja konkretnih projekata u okviru projekta "Unutarnje vode".

- Nije rasporeden u Ispostavu Labin, a o njegovim privatnim poslovnim ambicijama nemamo saznanja. Za sada se ne planiraju promjene rukovodecih radnika u ispostavama Hrvatskih voda, kaže u svom odgovoru Husaric.

Kontaktirali smo i Radovana Cveka, koji nam je rekao da on više nije javna osoba i da se njegov privatni život ne bi trebao ticati nikoga. Takoder, ustvrdio je da iz istog razloga ne mora nikome polagati racune, pa ni Glasu Istre, ali je i potvrdio da radi "normalan posao u Hrvatskim vodama, da je bio na ispomoci na odredenim projektima i da mu ugovor vrijedi godinu dana", dakle do proljeca 2010. godine.

- Politika me doista ne zanima više. Ne znam koga zanima i koga zanimam ja, ali se ocito netko voli petljati u tude poslove. Iako bih, istina, i ja imao nešto za reci o ovom gradu koji tone, ali necu, rekao nam je Cvek u telefonskom razgovoru.

Za kraj nam je, komentirajuci njegovo navodno nepojavljivanje na poslu, ustvrdio da je jedan projekt završio, ali da radi na novima što podrazumijeva rad na terenu.


Podijeli: Facebook Twiter