Radovan Cvek umjesto Sonje Sucic

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatska stranka umirovljenika (HSU) odlucila je upražnjeno mjesto dosadašnje gradske vijecnice Sonje Sucic popuniti Radovanom Cvekom, nakon što je spomenuta vijecnica dala ostavku te izašla iz stranke.

Cveku - koji je na lokalnim izborima prije dvije godine bio treci na izbornoj listi HSU-HSLS-a - mandat ce službeno biti potvrden na sjednici vijeca u utorak.

- Tocno je da je stranka 19. kolovoza donijela odluku da ponovno aktiviram mandat. Odluku je donio predsjednik pulske podružnice Radenko Ognjenovic, ali uz suglasnost predsjednika stranke. Takav je prijedlog dostavljen predsjedniku Gradskog vijeca Pule koji ga je uvrstio u dnevni red iduce sjednice, 11. listopada, rekao nam je Cvek dodavši da ce na tom mjestu zamijeniti Sonju Sucic.

Druga vijecnica Neta Žikovic svoj mandat nije stavila na raspolaganje i nije ga vratila, što je Cvek prokomentirao kao njenu osobnu odluku "iako je mandat stranacki, a ne njezin osobni".

Valja podsjetiti da je Žikovic, kao i Sucic, dio od 25 suspendiranih clanova pulske podružnice HSU-a koja broji ukupno 80 clanova.

Krajem lipnja u javnost je procurila prica o suspenziji clanova koji su potpisali zahtjev za održavanje skupštine jer, kako su tvrdili, dotadašnja predsjednica Nedeljka Velikonja cetiri ju mjeseca nije sazvala. Umjesto da se sazove tražena skupština, stigla je suspenzija jer je, kako je receno u obrazloženju, njihovo postupanje protivno statutu stranke.

Inace, Cvek je bio dugogodišnji clan IDS-a i predsjednik pulske podružnice, no vjerojatno ce Puljanima ostati najzapamceniji kao dugogodišnji direktor komunalnog poduzeca Herculanea, odakle je naprasno smijenjen 2006. godine.

Nešto ranije, tocnije 2002., razišao se i s IDS-om, što mu je, smatrali su mnogi, presudilo i u Herculanei. Privremeno zaposlenje našao je u Hrvatskim vodama, a politicku karijeru nastavio je u HSU-u. Tako se na lokalnim izborima prije dvije godine kandidirao, kao kandidat te stranke, za gradonacelnika Pule, a 2007. bio je peti na izbornoj listi HSU-a u osmoj izbornoj jedinici prilikom parlamentarnih izbora.

Može se reci da je Cvek jedan od najbližih suradnika i bliski prijatelj Silvana Hrelje, predsjednika SUH-a, koji je, pak, koalicijski partner IDS-a u Kukuriku koaliciji, pa nakon razlaza s IDS-om Cvek u vijecnicke klupe dolazi vrlo vjerojatno kao partner vladajuce koalicije.


Podijeli: Facebook Twiter