Radoslav Rogina prvi u Vrsaru

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Biciklisti Loborike u svoju riznicu trofeja od nedjelje mogu pridodati i onaj za pobjedu na prvoj cestovnoj utrci Limes toura. Pobjeda je pripala Radoslavu Rogini koji je u sprintu nadjacao suvozace iz bijega Slovence Uroša Šilara iz Save i Andreja Omuleca iz momcadi Obrazi Delo Revije.

Utrka za licencirane vozace bila je centralni dogadaj nedjeljnog biciklistickog "happeninga" u Vrsaru na kojem se okupilo oko 250 biciklista. Za nelicencirane vozace bile su na rasporedu dvije utrke takoder sa startom i ciljem u Vrsaru: polumaraton od 70 kilometara i maraton od 147 kilometara.

Nastupilo ih je po stotinjak u svakoj od ove dvije utrke, a pobjede su otišle u Sloveniju: onoj kracoj slavio je Lucjan Premrn ispred sunarodnjaka Jerneja Grilja i Austrijanca Benedikta Steinera. Najboljeplasirani hrvatski vozac bio je Tino Smokovic.

U dužoj utrci pobijedio je pak proslavljeni slovenski biciklist Juraj Robic ispred Talijana Michelea Pittacola, svjetskog prvaka u biciklizmu za osobe s invaliditetom i na pisti i u cestovnoj vožnji na kronometar, te Gianluce di Lene. Inace, najstariji biciklist na startu maratona bio je 62-godišnji Nijemac Gerold Frauenberger.

Rezultati cestovne utrke (Vrsar - Vrsar, 147 km): 1. Radoslav Rogina (Hrv, Loborika) 3:46.08, 2. Uroš Šilar (Slo, Sava), 3. Andrej Omulec (Slo, Obrazi Delo revije) svi u vremenu pobjednika, 4. Hrvoje Miholjevic +4.57, 5. Darko Bležvic (obojica Hrv, Loborika) isto vrijeme, 7. Bruno Radotic (Hrv, Meridiana Kamen) 4.59, 9. Marjan Perkovic (Hrv, Loborika) 11.08, 12. Mauro Hrastnik, 16. Juraj Ugrinic (oba Hrv, Meridiana Kamen) i. v., 17. Silvano Valcic (Hrv, Loborika), 18. Igor Rudan (Hrv, Rijeka), 19. Aleksandar Pršo (Hrv, Loborika) svi u vremenu Perkovica.


Podijeli: Facebook Twiter