Radoslav Putnik laureat Pro future

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Sliku "Igre na sprudu", autora Radoslava Putnika iz Pule, publika je ocijenila najboljim radom na ovogodišnjoj skupnoj izložbi amaterskog likovnog stvaralaštva Pro futura koju je u Istarskoj sabornici organiziralo Pucko otvoreno ucilište.

Nagradeni rad inspiriran je jednom fotografijom na kojoj se koristila tehnika višestruke ekspozicije, a na slici se vidi umnožena jedna te ista silueta kako se igra stolicom. Publika je svoje mišljenje izrazila putem glasackih listica, na dan otvaranja izložbe, 18. veljace.

Putnik, viši državni veterinarski inspektor, prilikom dodjele nagrade ispricao je da poceci njegovog likovnog stvaralaštva sežu još u vrijeme srednjoškolskog obrazovanja, a nastavljaju se na Veterinarskom fakultetu gdje je vježbao crtajuci anatomiju životinja.

Slikarstvom se intenzivno bavi posljednjih dvadeset godina. Do sada je izlagao na više od osamdeset ex temporea i skupnih izložbi u Hrvatskoj, Sloveniji, Italiji i Njemackoj. Nagradivan je prvom i trecom nagradom na medunarodnoj izložbi Incontri d'arte u talijanskom Tricesimu, te trecom nagradom na novigradskom ex temporeu. Clan je pulske udruge ULIKS.

Putnik je pohvalio Pro futuru kao izložbu koja ima jasne kriterije i potice amatersko stvaralaštvo te izrazio zadovoljstvo što je publika prepoznala njegov rad. Dodao je da je njegov moto "Dobro dobrima!"

Nagradu, slikarski pribor, Putniku su urucili ravnateljica POU-a Sanja Radetic Fatoric i referent za likovnu djelatnost Andi Bancic, ujedno i jedan od clanova ocjenjivackog suda izložbe na kojoj se ove godine predstavilo 55 autora.


Podijeli: Facebook Twiter