Radoš: Građanima približiti rad europskih institucija

(N. LAZAREVIĆ)
(N. LAZAREVIĆ)

Saborski zastupnik i kandidat HNS-a na predstojećim izborima za Europski parlament Jozo Radoš boravio je danas u Puli. Na gradskoj tržnici Radoš je razgovarao s Puljanima dijeleći im bombone i naranče, pokušavajući ih pritom što više animirati da izađu na izbore 25. svibnja i da zaokruže baš njegovo ime na listi Kukuriku koalicije.

Naglasio je da će u sklopu kampanje osim u Puli, boraviti i u Poreču i Buzetu, a građanima se nastoji predstaviti praktičnim programom.

- Pokušavam građanima reći da je Europski parlament važna  institucija, ali i upoznati ih s programima za koje ću se zalagati. Ponajprije se to odnosi na jednostavnija pravila poslovanja malih i srednjih poduzeća, lakšu dostupnost kapitala za mlade poduzetnike, lakši pristup internetu, kvalitetniju socijalnu politiku i život osoba s teškoćama u razvoju, kao i za razvoj socijalnog poduzetništva. Programi koje zastupam trebali bi dovesti do povećanja broja novih radnih mjesta, lakšeg poslovanja poduzeća i lakše dostupnosti financijskih sredstava, naglasio je Radoš.

Istaknuo je da uvijek nastoji da njegovo djelovanje bude od koristi hrvatskim građanima, a tako će biti, istaknuo je, i osvoji li mandat u Europskom parlamentu.

Komentirajući dosadašnji rad hrvatskih zastupnika rekao je da su oni djelovali u kratkom periodu, no da su u tih godinu dana radili jako dobro.

- Međutim, nemoguće je bilo u tako kratkom vremenu riješiti problem nezainteresiranosti građana. Naime, građanima treba približiti rad europskih institucija, no to trebaju biti trajni napori svih političkih institucija - od Europske unije, nacionalnih država, političkih stranaka, ali i nas kandidata, kazao je Radoš i dodao da će se između ostalog zalagati za ukidanje raznih administrativnih barijera u cilju podizanja konkurentnosti i otvaranja novih radnih mjesta, kao i za jedinstveno i slobodno tržište energije koje donosi sigurnu opskrbu i jeftiniju energiju.

Neki od prioriteta kojima se bori za mandat u EP-u su i slobodno kretanje radnika, posebice studenata i istraživača te jednostavnije priznavanje svjedodžbi i diploma. (D. B. P.)  


Podijeli: Facebook Twiter