Radonjić protiv Splita debitira za "zeleno-žute"

Dejan Radonjić na ogledu protiv Pomorca (D. ŠTIFANIĆ)
Dejan Radonjić na ogledu protiv Pomorca (D. ŠTIFANIĆ)

Sutra s početkom u 21 sat na Gradskom stadionu "Aldo Drosina" snage će odmjeriti nogometaši Istre 1961 i Splita. "Ples kuglica" nije mazio nogometaše pulskog prvoligaša kad im je na početku sezone za protivnike dodijelio dvije momčadi kojima su ambicije skočile do neba.

Na Kantridi je Rijeka svoju kvalitetu pretočila u uvjerljivih 3:0, što joj nije bilo i previše teško ostvariti protiv blijedih Puljana, na kojima se vidjelo da su daleko od razine na kojoj smo ih navikli gledati. Ovih sedam dana što je prošlo teško da je nešto moglo promijeniti u krvnoj slici Istre 1961, što bi moglo značiti da sutra njihove poklonike protiv goropadnih Splićana čeka 90 minuta strepnje.

Nedovoljnoj uigranosti svojih pulena Paminjo je pokušao doskočiti guranjem u prvi plan starosjedilaca koji su "preživjeli" ljetni mercato, no to na terenu nije dalo previše učinka i stoga je za očekivati da će kontra Splita isprobati neki novi recept.

Jedan od onih koji bi mogli biti bačeni u vatru je i mladi napadač Dejan Radonjić, premda je pitanje koliko je on u ovom trenutku spreman. U utorak protiv Pomorca Radonjić je sjajnim pogotkom samo potvrdio ono što "div iz Žminja" već neko vrijeme ponavlja, a to je da bi on mogao biti otkriće ovog prijelaznog roka, samo kad dostigne optimalnu fizičku razinu.

- Premda ovdje stvarno dobro radim, nije to još to. Dodatne mi je probleme stvorila angina koju sam dobio nakon susreta s Goricom i koja me još bacila unazad i u ovom mi trenutku fale dva-tri mjeseca da budem pravi - realan je Dejan Radonjić. - Sad se dobro osjećam, trenirao sam cijeli tjedan, igrao protiv Pomorca i zabio gol koji će me motivirati na još jači rad. Fali mi brzina i eksplozivnost, da ste me vidjeli kako igram prije četiri-pet godina i vi biste primijetili razliku, ali vratit ću se na taj nivo, uvjeren sam u to, rekao je Radonjić. (I. CEROVAC)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter