Radonjić: Nisam zadovoljan onim što sam dosad pružio

Napreduje iz dana u dan - Dejan Radonjić (D. MEMEDOVIĆ/arhiva)
Napreduje iz dana u dan - Dejan Radonjić (D. MEMEDOVIĆ/arhiva)

U zadnje četiri prvoligaške sezone učinak nogometaša Istre 1961 bio je u prosjeku jedan postignut gol po utakmici. Kad bi ga i uspjeli nadmašiti, to bi mogli zahvaliti jedino učinkovitom proljeću, dok bi u početku sezone nišanske sprave "zeleno-žutih" uglavnom bile loše baždarene.

Lani su tako nogometaši pulskog prvoligaša nakon tri odigrana kola na svom kontu imali samo jedan postignuti gol, onaj Sandija Križmana, koji se potom u četvrtom kolu još jednom upisao u listu strijelaca, dok je na kraju sezone najbolji klupski strijelac Goran Roce prvi put pogodio mrežu tek u desetom kolu. Sezonu ranije, u tri su kola postignuta tri gola, a dvostruki je strijelac bio novopridošli Denis Grbić, koji je već u zimskoj stanci napustio "Drosinu".

U tekućoj pak sezoni nakon tri odigrana kola "zeleno-žuti" su dvaput svladali protivničke čuvare mreže, što je u ovom trenutku najslabiji učinak u Ligi deset, kojim se još mogu "pohvaliti" jedino igrači Hrvatskog dragovoljca.

Oba pogotka nose potpis Dejana Radonjića, čiji učinak još više dobiva na značenju ako se zna da je uvodni dvoboj na Kantridi preskočio zbog angine, dok ga je na preostala dva trener Igor Pamić, nakon što bi počeo "disati na škrge", bio prisiljen izvaditi iz igre prije posljednjeg sudačkog zvižduka. No, i tih 159 minuta što ih je proveo na travnjaku bili su dovoljni da ga obasjaju svjetla reflektora te da dvaput pronađe svoje mjesto u najboljoj momčadi kola.

Početak iz snova za igrača koji je prije nekoliko mjeseci branio boje županijskog prvoligaša iz Ozlja, ali i bogatog "pedigrea", jer je ne tako davno kucao na vrata bavarskog nogometnog diva, Bayerna iz Münchena.

- Iskreno, osobno nisam zadovoljan onime što sam dosad pružio. Znam kakav sam nekad bio, to volim uvijek spomenuti, premda ne volim žaliti za tim, a sad želim biti još bolji od toga, što znači da se moram popraviti 70 do 80 posto, bez previše krzmanja rekao je Radonjić. (I. CEROVAC)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter