Radonjić: Mogli smo ih razbiti, a mi smo strepili

Hajdukov krvnik - Dejan Radonjić (M. ANGELINI/arhiva)
Hajdukov krvnik - Dejan Radonjić (M. ANGELINI/arhiva)

Nakon puna 64 dana, perioda tijekom kojeg su odigrali devet prvenstvenih i dvije kup utakmice, nogometaši Istre 1961 stigli su do pobjede. Pogotkom Dejana Radonjića, istog igrača koji je 1. ožujka donio trijumf u osječkom Gradskom vrtu, "zeleno-žuti" su u nedjelju na Poljudu bacili Hajduk na koljena.

Potvrdili su na najbolji mogući način puleni Igora Pamića da im Hajduk jednostavno "leži" te su u četvrtom ovosezonskom dvoboju s "bilima" upisali drugu pobjedu, uz po jedan remi i poraz.

- Potvrdili smo da smo momčad za 1:0, rekao je strijelac jedinog pogotka u nedjeljnom susretu Dejan Radonjić. "Držimo čvrsto 'nulu', izdržimo početne protivničke nalete i onda počnemo prijetiti iz kontri. Da smo bili samo malo koncentriraniji mogli smo na kraju zabiti još dva-tri gola i puno uvjerljivije slaviti. Nismo uspjeli, ali najvažnije je da smo stigli do tri boda.

Protiv Hajduka ove sezone uvijek dobro igramo i to smo potvrdili i ovoga puta kad smo upisali drugu pobjedu, a smatram da smo ih trebali dobiti i u ožujku na 'Drosini' u susretu koji je završio 1:1. Stvorili smo tada puno prilika, samo ja sam mogao zabiti gol ili dva, ali na žalost nismo ih uspjeli iskoristiti. Sad nam se to donekle vratilo, odigrali smo odličnu utakmicu i zasluženo pobijedili."

Ipak, Radonjića je u završnici nedjeljnog susreta ljutila igra njegove momčadi. Bilo je dosta loše odigranih akcija u tom periodu, a Jo je opet u nekoliko navrata na sebe navukao bijes trenera Pamića kad bi umjesto da povuče brzu kontru neshvatljivo usporio i tako omogućio igračima Hajduka da se vrate u obranu.

- Moram priznati da sam se nakon našeg vodstva, u posljednjih 20-ak minuta, u više navrata jako iznervirao jer smo jednostavno pogrešno odigravali.

Kad je lopta trebala ići desno išla je lijevo i obratno, kad je lopta trebala doći meni završila bi kod nekog drugog igrača i obratno te s te strane moram reći da ovoga puta nismo dobro odigrali. To me ljutilo, jer sam vidio da smo mogli lakoćom zabiti još poneki pogodak i razriješiti sve dileme, mogli smo "ubiti" Hajduk na Poljudu, a na kraju smo morali do zadnje minute braniti tu pobjedu i biti sretni što je ostalo 1:0, istaknuo je Radonjić. (I. CEROVAC)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter