Radonjić: Dobit ćemo Split s lakoćom

Dejan Radonjić (M. ANGELINI)
Dejan Radonjić (M. ANGELINI)

Za nogometašima Istre 1961 ostao je mjesec ožujak koji bi svi odreda najradije prebrisali iz svog sjećanja. Premda je krenuo više nego dobro, pobjedom u Osijeku prvog dana u mjesecu ostvarenom golom Dejana Radonjića, ono što je uslijedilo nije izmamilo previše osmjeha na lica "zeleno-žutih" simpatizera. Naime, stigao je potom domaći remi s Hajdukom, a onda su zaredali porazi koji su se, barem zasad, zaustavili na brojci pet.

Od Puljana su u prvenstvu bolji bili Dinamo, Zadar i Rijeka, Riječani su tome pridodali i dvije pobjede u polufinalu Kupa, a u tih 450 minuta "žive" igre Istra 1961 je primila 12 golova i samo jednog postigla, opet preko Radonjića koji je zabio u Kupu na Kantridi. I sutra će mnoge oči biti uprte u smjeru "Švabe", domaći će igrači gledati kako da zaustave najveću gostujuću prijetnju, dok će njegovi suigrači razmišljati o načinu kako da do njega gurnu "pravu" loptu, svjesni da će o tom slučaju napraviti pola posla na svome putu izlaska iz gubitničkog niza u koji su zapali.

- Stvarno nije bitno tko će zabiti, neka ja sutra budem najlošiji igrač na terenu, samo da mi pobijedimo - nije previše dvojio Dejan Radonjić, sa šest postignutih prvenstvenih golova najbolji strijelac Istre 1961. - Već je vrijeme da počnemo pobjeđivati i ako nam to uspije protiv Splita, vjerujem da ćemo se potom još više dignuti i krenuti prema tom četvrtom mjestu. Mi smo takva momčad da nakon pet uzastopnih poraza možemo upisati pet pobjeda u nizu, neki drugi to ne mogu napraviti, ali mi da, imamo takav karakter. Kad pogledamo sve probleme koje imamo, to nam je možda i najjača strana.

Za razliku od "zeleno-žutih", Splićani su u četiri posljednja kola prikupili deset bodova i pulene Igora Pamića sutra očekuje dvoboj protiv agresivnog domaćina koji će pod svaku cijenu željeti "podebljati" svoj bodovni konto i još se više približiti poziciji koja vodi u Europu.

- Splićani će sigurno biti agresivni jer se nalaze u borbi za četvrto mjesto, ali ja najozbiljnije mislim da ćemo mi tu utakmicu dobiti s lakoćom - ne skriva Radonjić svoj optimizam. (Ivica CEROVAC)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter