Radolovic potpredsjednica pulskog SDP-a

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Iz drugog pokušaja uspješno je održana izborna konvencija pulskog SDP-a. Naime, veceras su clanovi te gradske organizacije izabrali potpredsjednika, predsjedništvo te gradski i nadzorni odbor.

Za potpredsjednicu je izabrana Vera Radolovic, zamjenica gradonacelnika Borisa Miletica. Pulski SDP-ovci su izmedu 14 kandidata birali i 5 clanova predsjedništva.

U sedmeroclano predsjedništvo, koje cine i predsjednik gradske organizacije Denis Martincic i potpredsjednica Radolovic, izabrani su Peda Grbin, Vinko Knez, Maja Šaric, Martina Griparic i Danijel Feric.

Za gradski odbor je pak bilo 24 kandidata medu kojima je izabrano njih 15. Najmanje kandidata bilo je za nadzorni odbor, njih cetvero a na koncu je izabrano troje: Drago Maric, Petar Kerekeš i Igor Ostojic.

Na ponovljenu izbornu konvenciju, koja prvi put nije uspjela zbog nedolaska vecine clanova, odazvala su se 92 clana od njih ukupno 149.

Iako su neki clanovi tvrdili da je nepostojanje kvoruma na prvoj izbornoj konvenciji bio pokazatelj (ne)kvalitete rada gradske organizacije, predsjednik gradskog SDP-a Martincic, koji je na tu funkciju izabran na izborima te stranke prije 2 mjeseca kada su se birali predsjednici gradskih i županijske organizacije, bio je uvjeren da je rijec o tehnickoj pogrešci, odnosno o tome da dio clanova nije dobio poziv za održavanje konvencije.

Martincic je za Glas Istre kazao da vecina clanova doista nije dobila poziv na prvu izbornu konvenciju te im je on za ovu ponovljenu urucen osobno.


Podijeli: Facebook Twiter