Radolovic ne placa, Mitrovic pred propašcu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Gradevinarima vec duže ne cvjetaju ruže, ali Nenadu Mitrovicu, gradevinskom poduzetniku i vlasniku firme Neno-M d.o.o iz Štinjana, nije kriva kriza što ce možda za nekoliko dana morati staviti u kljuc u bravu i otpustiti 12 radnika. U takvu ga je situaciju, tvrdi, doveo "poznati" istarski poduzetnik i vlasnik agencije za nekretnine Istra Bavaria Agentur Drago Radolovic cije se ime spominje u aferi "Cetinski-Koncar".

Ta je agencija kupovala zemljišta i nekretnine te ih kasnije preprodavala po znatno višim cijenama, a u gradnji nekoliko objekata u Medulinu, Radeticima, Kraicima i Ražmanima Radolovic je angažirao kooperantsku gradevinsku tvrtku našeg sugovornika Nenada Mitrovica.

- Radili smo na nekoliko kuca za Radolovica s cijom smo firmom ugovor sklopili 2008. godine. Sve je išlo po planu i dobivali smo isplatu za radove na objektima koje smo gradili. Direktno smo za njega gradili ukupno šest objekata dok smo na devet kamenih kuca u naselju Pošesi u Medulinu sudjelovali s kooperantima. Problemi su poceli u Ražmanima gdje smo obustavili radove zbog toga što nam Radolovic više nije placao i došlo je do duga od oko 27 tisuca eura, veli Mitrovic.

Napominje da ga je bezbroj puta nakon toga pokušao dobiti telefonom i kontaktirati na sve nacine, no do njega više nikako nije mogao doci. Jedino logicno rješenje bilo je da svoja potraživanja zatraži sudskim putem, što je i ucinio, podigavši pocetkom 2010. godine tužbu protiv vlasnika agencije Istra Bavaria Agentur.



- Sudski spor sam dobio, a time i rješenje o ovrsi po kojem mi je Radolovic uplatio prvu ratu u iznosu od 39 tisuca kuna. Nakon dva, tri mjeseca stigla je i uplata od tri tisuce kuna. Tu je sve stalo i sada vec devet mjeseci nisam dobio ni kune. Sve mi je odjednom postalo jasnije kada se njegovo ime pocelo vrtjeti po novinama u prevari oko Koncara, a najveci apsurd je što sam Radolovic izjavljuje da ce Koncaru vratiti 11 milijuna eura. A gdje sam ja u cjeloj toj prici i kada meni misli vratiti 160 tisuca kuna koliko mi duguje s kamatama, ljutito se pita Mitrovic.

U njegovoj je firmi zaposleno 12 radnika, a ovih ga dana pritišce porezna uprava zbog neplacenih doprinosa radnicima kojima ove godine to prvi put nije mogao platiti. Strahuje što ce se dogoditi za desetak dana kada mu istjece rok za placanje obveza prema državi, a ne uspije li, biti ce primoran zatvoriti firmu.

- Žalosno je što ja moram strahovati hocu li otpustiti radnike i zatvoriti firmu, a sve zbog Radolovicevog duga koji je vrlo vjerojatno podmirio banke i vece kooperante s kojima je radio, a ja sam ostao prevaren i zakinut za svoj novac. Morao sam se zadužiti jer nisam imao otkud platiti ratu kredita za stroj koji sam kupio iako sam u zadnje cetiri godine sve uredno placao, veli Mitrovic.

Nije mu jasno da nitko ne zna gdje se Radolovic nalazi. Zadnji je put s njim razgovarao prije godinu i pol dana.

"Njegova firma danas nema ništa na racunu, vjerojatno je sav kapital prebacio u inozemstvo, a nekretnine stavio na necije ime zbog cega je još upitnije kako ce meni vratiti dug. Neka njega stisnu porezna uprava i država", rezignirano je rekao na kraju Nenad Mitrovic.



Radili na uredenju Tonijeve i Mateove vile

Nenad Mitrovic u vrijeme sklapanja ugovora s agencijom Istra Bavaria Agentur nije znao za poslovnu suradnju koju je Drago Radolovic imao s Vinkom Cetinski i Dankom Koncarom. Napominje da su za agenciju radili kao kooperanti na gradevinskim radovima. Uz to, bili su angažirani i na uredenju okoliša dviju vila u vlasništvu Tonija i Matea Cetinskog u selu Radetici. Mitrovic veli da su za Radolovica gradili kamene vile cija je prosjecna površina iznosila 250 kvadratnih metara.


Podijeli: Facebook Twiter