Radolović: Cetinski su se obogatili preko noći

Vinka i Mirko Cetinski (S. JEŽINA)
Vinka i Mirko Cetinski (S. JEŽINA)

Poznajem supružnike Cetinski, a i dvoje optuženih poreznih inspektora, jer su mi bili u poreznom nadzoru. S Vinkom Cetinski sam nekad poslovno surađivao jer je bila član uprave tvrtke Kermas ulaganja, ja osnivač tvrtke Istra Bavaria Agentur, a obje firme sudjelovale su u kupoprodaji udjela u različitim pravnim osobama - izjavio je  Drago Radolović, porečki poduzetnik poznat kao jedan od najuspješnijih ljudi u biznisu s nekretninama u Istri, koji je jučer u riječkom Županijskom sudu svjedočio u nastavku suđenja u aferi lažiranja u postupku ispitivanja porijekla imovine poznate rovinjske obitelji Cetinski.

Napuhavanje cijena

Drago Radolović jedan je od optuženih u kaznenom procesu što se vodi u Županijskom sudu u Puli, a bit inkriminacija jest da je tvrtka Kermas ulaganja, firma u vlasništvu Danka Končara, milijardera s hrvatskom putovnicom, oštećena za više desetaka milijuna kuna, a novac izvučen kroz makinacije, prije svega napuhavanje cijena i pri kupoprodaji poslovnih udjela drugih firmi.

- Ne bih svjedočio, jer mogu biti oštećen u tom kaznenom postupku koji se vodi i protiv mene, ustvrdio je Radolović nakon što je stao pred vijeće sutkinje Ike Šarić.  No, ipak je svjedočio, nakon što mu je sutkinja Šarić objasnila da se ono što kaže u sudnici riječkog suda ne može koristili u sudskom procesu u Puli.

Radolović je kazao da je 2006. godine upoznao Vinku i Mirka Cetinskog, ali da ne poznaje njihove tadašnje imovinske prilike, iako se sjeća da je svatko od njih dvoje imao svoj automobil. Nije se mogao sjetiti da li su tada posuđivali novac. (F. VEŽNAVER)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter