Radojka u Umagu: Koncert posebne energije

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Istarska pjevačka diva Radojka Šverko održala je u petak navečer na umaškom Trgu slobode sjajan koncert.

Šverko nije krila sreću pjevanjem u rodnoj Istri premda je u svojoj dugoj karijeri proputovala gotovo cijeli svijet i što je na jednom od festivala pobijedila čak i Davida Bowiea. Možda je to zadovoljstvo razlog što je umaški koncert doista zračio posebnom energijom.

Izvodeći, u pratnji orkestra pod vodstvom profesora Vladimira Babina, svoje hitove poput „Kud plovi ovaj brod“, „Plače stara lesa“, „Va dihe mora“, „Bracolet“, „Ti si ruža“ i „Život moj“, ali i svjetske uspješnice poput „I do it for you“, „Con te partiro“, „Parole“ i druge, poznata Buzećanka, iza koje je gotovo pola stoljeća uspješne glazbene karijere, tijekom dva koncertna sata oduševila je dupkom ispunjen glavni trg. Posebne ovacije izmamila je izvedbom skladbe „Ave Maria“.

Kako je tijekom koncerta rekla, njen životni moto je uvijek ići dalje, voljeti, pjevati dok ima i malo zrno snage i dok god je budu željeli slušati, jer je njena publika njen početak i kraj. Jer kada i ako ne bude više pljeska i vibracije koje se uzajamno vraćaju, na sceni neće biti ni nje. Ali nema bojazni za to - Umag ju je te večeri s pozornice otpratio skandirajući i snažno joj aplaudirajući.

I ovaj je događaj jedan od mnogobrojnih u nizu organiziranih u sklopu ovogodišnjeg kulturno-zabavnog ciklusa Pučkog otvorenog učilišta Umag pod nazivom «U srcu ljeta». (T. KOCIJANČIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter