Radnik se oporavlja od posljedica strujnog udara

Trafostanica u kojoj je stradao radnik Elektroistre  (M. S.)
Trafostanica u kojoj je stradao radnik Elektroistre (M. S.)

Djelatnik bujskog pogona Elektroistre Dario Zonta se, nakon što je u utorak doživio strujni udar oporavlja u riječkoj bolnici. Njegovo stanje je stabilno, a za povratak na posao će morati pričekati sanaciju opeklina desne ruke.

Zonta je u utorak u 10 sati, zajedno sa kolegama bio na održavanju trafostanice kojom se opskrbljuju Novigrad i okolica. U jednom trenutku u trafostanici gdje je uključio sklopku došlo je do udara struje. Odmah je pozvana medicinska pomoć te je zbrinut u Riječki KBC u jedinicu za intenzivno liječenje. Novigrad je zbog ove nesreće bio sat vremena bez struje, a na mjesto događaja su upućeni djelatnici pulskog HEP-a te inspekcija rada. Policija je također upozorena oko 11.30 sati, no očevid nije obavljen.

Hrvatska elektroprivreda d.d. i HEP Operator distribucijskog sustava d.o.o. su po dojavi izišli na teren i pratili cijeli događaj, a najavili su svu potrebnu potporu stradalom radniku, dok će po završetku istražnih radnji biti poznato više detalja u uzrocima nesreće.

        Na području Buja, radnog mjesta i prebivališta ozlijeđenog Zonte, je odmah zavladala briga za sugrađaninom te su se informacije o njegovom zdravstvenom stanju dijelile usmeno, telefonski i društvenim mrežama. Uglavnom, već je nakon 24 sata od nesreće do svih doprla informacija da će Zonta biti dobro. Trafostanica gdje se dogodila nesreća nalazi se na cesti između Novigrada i Bužinije, kod industrijske zone, snage 10.000 V, i namijenjena opskrbi područja Novigrada. (M. S.)

 

 

 


Podijeli: Facebook Twiter