Radnik poginuo pri padu u jamu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Danas nešto prije 12 sati u teškoj nesreci na radu život je izgubio 48-godišnji Edi Okovic iz Franceskije kraj Savudrije. Tragedija se dogodila u lucici u Zambratiji, gdje je Okovic kao zaposlenik umaškog komunalnog poduzeca 6. maj otišao isprazniti kanalizacijsku crpnu stanicu, smještenu ispod zemlje na dubini od cetiri do pet metara. Nije poznato zašto je nesretnik upao u jamu, pri cemu mu nisu uspjeli pomoci ni kolege koji su bili s njim. Vijest se ubrzo proširila mjestom, žitelji su dotrcali u pomoc, mnogi misleci da je stradao upravo netko od njihovih najbližih.
Kako smo saznali od predsjednika Uprave 6. maja Ivice Martinisa, radnici su otišli na teren zbog kvara. Okovic se, kako su njemu prenijeli, zakacio ili spotaknuo i kroz šaht upao u crpnu stanicu. Ubrzo su stigli policajci i vatrogasci, koji su se spustili u jamu, opremljeni bocama s kisikom zbog bojazni od možebitne vece koncentracije amonijaka i ugljicnog dioksida, te ozlijedenog muškarca izvukli van, prenio je zapovjednik Javne vatrogasne postaje Umag Mario Jelenkovic.
Ondje je vec cekalo vozilo Hitne medicinske pomoci koje ga je prevezlo u Dom zdravlja Umag. Ravnatelj umaške ispostave Istarskih domova zdravlja dr. Daniel Ferlin, koji je pregledao truplo i konstatirao smrt, rekao je da su Okovica pokušali reanimirati, ali nije mu bilo spasa. Dva su moguca uzroka smrti – ili je pao u nesvijest i utopio se u pola metra otpadne vode, koliko je u tom trenutku bilo na dnu crpne stanice, ili je razlog teška ozljeda glave. Tijekom jucerašnjeg dana tijelo je trebalo biti prevezeno u Pulu, gdje ce se tocan uzrok smrti otkriti obdukcijom, saznali smo od dr. Ferlina.


Podijeli: Facebook Twiter