Radnik je važniji od decentralizacije

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ovo su prvi izbori na kojima biraci mogu glasati za nekoga, a ne protiv nekoga. Od drugih se razlikujemo u tome što smo usmjereni na rad i radnika, dobro je boriti se za monetarnu politiku, decentralizaciju i drugo, ali mišljenje je da ako radnik ne radi, onda nece biti moguce ostvariti ni sve druge planove, rekla je na druženju s gradanima ispred porecke tržnice Nansi Tireli, prva na listi Hrvatskih laburista Stranke rada u 8. izbornoj jedinici.

Govoreci o programu stranke, Tireli je istaknula i bolne rezove, i to kod krupnih kapitalista, bankara i politickih struktura, te borbu za demokratska prava i promjenu Zakona u referendumu kako bi se prag se sadašnjih 10 posto birackog tijela smanjio na pet posto onih koji ce odlucivati o promjenama.

Na druženju je bila i gradska vijecnica Porecanka Snježana Mekota, koja se listi laburista nalazi kao nezavisna kandidatkinja.

- Izmedu dva velika politicka bloka nema velike razlike i boje se reci što od njih ocekivati, dok se HDZ vraca u prošlost, koalicija se boji govoriti o rezovima da ne bi izgubila dio glasova. Nismo sigurni što nas ocekuje promjenama, ali ne bismo htjeli da se rasprava u Saboru svede na prepucavanja ova dva bloka, veli Mekota i dodaje kako ce nositelj njihove liste Dragutin Lesar predstavljati ljude koji žive od rada, što ne znaci da su protiv poduzetnika, jer oni osiguravaju radna mjesta.

Mekota je dodala kako laburisti podržavaju poštene poduzetnike koji placaju svoje radnike, a protiv su onih koji ne isplacuju place i dobit zadržavaju i troše na svoje osobne interese. Zalažu se da se mirovine isplacuju na temelju isplacenih doprinosa, a da se privilegirane mirovine isplacuju iz proracuna. Takoder traže da jedan od kriterija za mirovinu budu godine staža, a ne starosti.

Na listi laburista nalazi se sedam kandidata iz Istre, a uz Mekotu jedan od kandidata je i Tarcan Damir Balja, predsjednik poreckog ogranka laburista. Veli da je to osobita cast, ali i istice cinjenicu da je jedino u 8. izbornoj jedinici prva na listi žena. Na jucerašnjem druženju gradana odaziv je bio dobar, a Balja dodaje da trenutno rade na omasovljivanju ogranka i dobivanju svojih prostora za rad. (V. HABEREITER)


Podijeli: Facebook Twiter