Radnik i umjetnik Pino Ivančić za gradonačelnika

Kandidat za gradonačelnika Pino Ivančić (D. MEMEDOVIĆ)
Kandidat za gradonačelnika Pino Ivančić (D. MEMEDOVIĆ)

Pod sloganima "Za Pulu u kojoj svi odlučujemo", "Decentralizirajmo Pulu" i "Nisam bitan ja, bitni smo mi!", pulska podružnica Radničke fronte obznanila je danas ispred pulske gradske palače da izlazi na predstojeće lokalne izbore. Na ovim izborima, uz liste za Gradsko vijeće grada Pule i Skupštinu Istarske županije, istaknuli su i svog kandidata za gradonačelnika, pulskog umjetnika, glazbenika, kulturnog radnika i Uljanikovca Pina Ivančića.

Kako je istaknuo Željko Marković, član Radničke fronte, kandidaturom Ivančića za gradonačelnika Pule žele razgolititi sva proturječja izbornog sustava, nezdravu političku klimu u gradu te ukazati da i sami lokalni izbori, ovakvi kakvi jesu, nisu ništa više od lošeg performansa. Pino Ivančić novinarima se obratio kratkom buntovnom poezijom koja progovara o patnjama "malog" čovjeka kojega Ivančić poziva da otvori oči i preuzme sudbinu u svoje ruke.

- Želimo pokazati da politika može i mora biti drugačija. Želimo motivirati sve one koji žive od svojega rada i sve obespravljene, želimo radikalizirati sve one koji nisu izlazili na izbore jer su vidjeli da su svi isti. Želimo motivirati sve one kojima se kao i nama gadi postojeći sistem, da izađu na ove izbore, pobune se i jasno i glasno zahtijevaju promjene. Vrijeme je da se izborimo za Pulu u kojoj svi odlučujemo, jer promjene se neće dogoditi same, poručio je Ivančić.

- Na izbore izlazimo s programom u 13 točaka koje sadrže 60-ak zahtjeva, odnosno mjera kojima je osnovni cilj radikalan prekid s centraliziranom vladavinom, izvorima korupcije i klijentelizma, što je rezultiralo gotovo pa totalitarnim upravljanjem općinama, gradovima i županijom, istaknuo je Marković.

Radnička fronta zalaže se i za demokratizaciju rada gradske i županijske uprave, upravljanja javnim komunalnim poduzećima i ustanovama, reformu uloge i ovlasti vijeća mjesnih odbora, uključivanje građana u raspolaganje dijelom proračuna, reformu gradskih službi za obavljanje javnih radova te poticanje i podršku zadrugama i poduzećima u radničkom vlasništvu, zaštitu i povećanje radničkih prava, besplatan i svima dostupan sustav odgoja i obrazovanja te drugo. Biserka Momčinović rekla je da je Radnička fronta jedina prava antikapitalistička, antisistemska, istinski lijeva i direktnodemokratska stranka u Hrvatskoj koja okuplja radnike, aktiviste, sindikaliste, nezaposlene, umirovljenike i studente s ciljem korijenitih promjena političkih i ekonomskih odnosa u korist svih potlačenih i onih koji žive od svog rada. (P. SOFTIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter