Radnicima podijelio 15 milijuna dolara

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zaposlenici jedne australske prijevoznicke tvrtke iz Melbournea ostali su nemalo iznenadeni kada su saznali da je njihov šef 79-godišnji Ken Grenda prodao kompaniju i na njihove racune uplatio nevjerojatnih 15 milijuna australskih dolara.

Tako je Grenda vrijedan rad i dugogodišnju odanost svojih radnika odlucio nagraditi punjenjem njihovih racuna, javlja agencija AFP.

Tvrtka koja je u vlasništvu njegove obitelji bila 66 godina prodana je za 'vrtoglavih' 400 milijuna australskih dolara, a ima oko 1.800 zaposlenika.

Zaposlenici nisu prethodno obaviješteni da ce dobiti ovakve bonuse nego su jednostavno prilikom provjere otkrili da su im racuni "podebljani" za nekoliko tisuca dolara.

Tako je svatko od radnika u prosjeku dobio bonus od 8.500 dolara. No, visina bonusa odredivala se po duljini u tvrtki odradenog staža. Neki djelatnici su tako na svojim racunima našli od 30.000 do cak 100.000 dolara!

"Svaki je posao onoliko dobar koliko su dobri radnici. Moji su ljudi jednostavno fantasticni i ovim sam im cinom odao pocast i iskazao zahvalnost", rekao je Grenda.


Podijeli: Facebook Twiter