Radnicima Peveca 1. rata zaostalih placa i otpremnina

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Iz trgovackog lanca Pevec izvijestili su da je u utorak na racune 2.053 radnika uplacena prva rata zaostalih placa i otpremnina. Zaostale place i otpremnine planiraju se radnicima Peveca isplatiti u ukupno cetiri rate.

Tvrtka Pevec je pozitivan primjer stecaja u Hrvatskoj u kojemu je radno mjesto zadržalo oko 900 radnika, a otvoreno je i 12 prodajnih centara, navodi se u priopcenju.

Krajem 2009. godine, zbog financijskih je poteškoca i dugova prema vjerovnicima i dobavljacima, zatvoreni su prodajni centri Peveca i otvoren je stecajni postupak nad tvrtkom Pevec d.o.o. iz Bjelovara, a mjesec dana kasnije stecaj je proglašen i nad tvrkom Pevec Zagreb d.o.o.

Nakon što je na skupštinama vjerovnika obiju tvrtki u stecaju prihvacen stecajni plan, iz Peveca su 12. ožujka ove godine izvijestili da je doneseno pravomocno rješenje Trgovackog suda u Bjelovaru o potvrdi stecajnog plana za tvrtke Pevec u Bjelovaru i u Zagrebu te da ce se u roku od 60 dana osnovati Pevec dionicko društvo sa 750 dionicara i 900 zaposlenih radnika, cime ce stecaj Peveca d o.o. i Peveca Zagreb d. o. o. biti dovšen. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter