Radnicima Konstruktora u Pločama ukinuli topli obrok


Radnici Konstruktor-Inženjeringa na gradilištu u Pločama od danas su, osim što rade bez devet isplaćenih plaća, i bez toplog obroka jer su - po riječima sindikalnog povjerenika Ivana Lovrića, danas dobili zadnji topli obrok.

"Radnicima je danas za vrijeme ručka rečeno da više nemaju pravo na topli obrok iako po zakonu imaju pravo na tri topla obroka na dan. Ljudi nemaju od čega kupiti nešto za jelo jer plaće nisu dobili devet mjeseci. S druge strane, njihovi šefovi koji nisu u štrajku uredno jedu", rekao je za Hinu Ivan Lovrić.

Od sutra bi Konstruktor mogao ostati i bez službenih prostorija zbog duga Mjesnom odboru Plina jezera u Pločama, kojemu duguje oko milijun kuna za najam poslovnih prostorija.

Kako je najavio predsjednik Mjesnog odbora Plina jezera Željko Kujundžić, zbog Konstruktorova duga oko milijun kuna, taj će odbor sutra točno u podne ući u svoje prostorije.

"Već duže vrijeme pokušavamo doći do šefova u tom poduzeću koje nam godinama ne plaća najamninu, no ne polazi nam za rukom. Bili smo spremni za razgovor i dogovor, ali na njihove se brojeve nitko ne javlja. Sutra onamo ulazimo i gasimo struju i zatvaramo vodu", najavio je Kujundžić i dodao kako "onda neće jesti ni šefovi".

Zbog novonastale situacije u Konstruktoru, sindikat je za sutra u 10 sati najavio izvanrednu konferenciju za novinare na gradilištu u Kaštel Sućurcu. (Hina)

 


Podijeli: Facebook Twiter