Radnicima 3. maja i Uljanika iste otpremnine

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Trećemajcima ostaje njihov Kolektivni ugovor na snazi do trenutka dok se ne ispregovara i potpiše novi kolektivni na razini Uljanik grupe. Sve odredbe kojim se reguliraju prava i obveze, kako poslodavca, tako i radnika ostale su nepromijenjene izuzev dva članka koji su regulirali pitanje otpremnina.

Ti su članci "izbačeni" van, pa će se otpremnine za prekobrojne trećemajce, njih oko 400, do konca 2014. godine regulirati prema uvjetima i kriterijima iz Sporazuma o otpremninama kojeg je Uljanik grupa nedavno potpisala sa svojim, pulskim sindikatima te Sindikatom Istre i Kvarnera, a od jučer svoj su pečat i potpis stavili i većinski trećemajski Sindikat metalaca te Sindikat 3. maja.

Rezultat je to pregovora između sindikata i Uljanik grupe oko trećemajskog Kolektivnog ugovora koji su okončani u svega dvije runde sastanaka.

Predstavnik Uljanik grupe i direktor nove tvrtke Uljanik-Poslovno informacijski sistemi Hrvoje Markulinčić jučer je sam konstatirao da su pregovori okončani u "konstruktivno kratkom roku". Počeli su, naime, prošli tjedan, a već jučer organizirana je manja svečanost potpisivanja ovog, 3. aneksa Kolektivnom ugovoru.

Potpise na ovaj aneks, kojim se produljuje njegovo trajanje, stavili su predsjednik Uprave 3. maja Zdravko Pliško, član Uprave Predrag Božanić, a ispred Uljanik grupe Hrvoje Markulinčić. Od strane sindikata potpisali su glavni povjerenik SMH-a Juraj Šoljić, predsjednik Sindikata 3. maja Željko Maričić te povjerenik SiK-a u 3. maju Vedran Sabljak. Prije aneksiranja Kolektivnog, Šoljić i Maričić stavili su svoje nedostajuće potpise na Sporazum o otpremninama. (O. ANTEŠIĆ/Novi list)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter