Radnici TESU-a dobili plaću za listopad


Kao što je bilo i najavljeno, radnici Uljanik TESU-a, njih 108, jučer su primili plaću za lanjski listopad, dok bi plaća za studeni trebala stići do kraja mjeseca, potvrdio nam je jučer Đino Šverko, predsjednik NO-a TESU-a. Plaća je, veli, isplaćena iz redovitih priljeva budući da je TESU osigurao nove vrijedne poslove izgradnje 20 generatora za rusku željeznicu. No, problem su dugovi koje je stvorila bivša Uprava, zbog čega im račun blokira vlastiti vlasnik, odnosno Porezna uprava.

- Bit će još problema s isplatom zaostataka dok ne dođemo na zelenu granu, ali vjerujem da će plaće nakon toga početi stizati redovito, rekao je Šverko. Podsjetio je da u ponedjeljak, 9. ožujka, ističe rok za javni poziv potencijalnim ulagačima koji bi mogli iskazati interes za kupnju tvrtke.

Na prethodna dva poziva nije se nitko javio, iako je bilo interesa potencijalnih ulagača, dok u sindikatima priželjkuju da TESU kupi Uljanik grupa. Nakon što završi javni poziv, Šverko najavljuje sastanak u Centru za restrukturiranje i obnovu (CERP) vezan uz mogućnost ulaska tvrtke u predstečajnu nagodbu da bi se eventualno otpisao dio višemilijunskih dugova. (M. V. I.)


Podijeli: Facebook Twiter