Radnici TESU-a dobili cetiri place

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predsjednik štrajkaškog odbora TESU-a Rajko Kutlaca danas je izvijestio da su radnicima isplacene cetiri place te da je deblokiran racun tvrtke.

Naglasio je da time nije provedena otprije poznata odluka Hrvatskog fonda za privatizaciju, a niti je vlasnik, odnosno Ministarstvo financija ispunilo obvezu prema vlastitom poduzecu, buduci da su dobivena sredstva dostatna samo za dio placa i deblokadu racuna.

Naime, fond je obecao pozajmicu u iznosu od 15,8 milijuna kuna, a kako doznajemo, isplaceno je manje od polovice dogovorenog iznosa, što je bilo dovoljno za deblokadu racuna u iznosu od tri milijuna kuna i cetiri place. Ipak, Kutlaca kaže da je sada omoguceno financijsko poslovanje poduzeca.

- Naravno da ocekujemo potpuno ispunjenje preuzetih obveza od strane vlasnika i njegovih predstavnika te konacno i potpuno rješenje pitanja TESU-a što to poduzece i zaslužuje. U ovim, ipak puno lakšim uvjetima, radnici nastavljaju proizvodnju i ispunjavanje svih obveza prema kupcima i dobavljacima, rekao je Kutlaca.

Pozvao je sve suradnike da i dalje vjeruju u TESU i radnike koji su svojim ponašanjem i odnosnom prema poslu sve ovo vrijeme to povjerenje i opravdali.

- Iako situacija nije ni izbliza riješena, tražimo konacno rješenje. Proizvodnja nikada nije ni stala, rekao je Kutlaca, dodajuci da se trenutno dio radnika nalazi na godišnjem odmoru, a dio pak radi punim kapacitetom.


Podijeli: Facebook Twiter