Radnici šalju poruku Vladi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Protestna akcija zaustavljanja rada u svim tvrtkama i ustanovama na sat vremena, koju organizira Savez samostalnih sindikata Hrvatske, najavljena je za danas od podne do 13 sati, dok iz Uljanika porucuju da nece obustaviti posao vec ce prosvjedovati za vrijeme marende.

Upitno je hoce li Vlada ozbiljno shvatiti poruku radnika da su nezadovoljni stanjem u zemlji, u kojoj je više od 300 tisuca nezaposlenih i 83 tisuce radnika koji ne primaju placu, te da su spremni na vece prosvjede pa cak i na generalni štrajk koji je ovaj sindikat najavio za kraj svibnja.

U Istri se najveci odaziv akciji nazvanoj "Solidarno zajedno" ocekuje u Uljaniku, a prosvjed ce se organizirati od 10.30 do 11.30 sati u blizini glavne porte kod ulaza u Flaciusovoj ulici.

- Radi što manjeg ometanja radnog procesa odlucili smo da se prosvjed održava pola sata za vrijeme marende i još pola sata nakon nje, istaknuo je povjerenik Sindikata metalaca u Uljaniku ?ino Šverko. Osim SSSH-a, u akciji ce sudjelovati i drugi vecinski sindikat u pulskom brodogradilištu Sindikat Istre i Kvarnera, a o obespravljenom položaju radnika govorit ce djelatnici TESU-a i Atlantica koji na vlastitoj koži znaju kako je raditi, a mjesecima ne primati placu.

U Istarskoj županiji je oko 8.000 clanova SSSH-a, a osim u Uljaniku, prosvjedna akcija ce se organizirati u brojnim drugim tvrtkama. Izmedu ostalog u Tehnomontu, Istra cementu i komunalnim poduzecima Istarskom vodovodu Buzet, Vodovodu Pula, Tržnici, Herculanei, Sigurnosti Boljun, Vodovodu Labin, labinskom komunalnom poduzecu 1. maj, Sigurnosti Labin, umaškoj tvrtki 6. maj, pazinskoj Usluzi, Komunalnom servisu u Rovinju i medulinskom Albanežu.


Podijeli: Facebook Twiter