Radnici optužuju bivšu ravnateljicu Vile Marije

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

S preseljenjem pulskog Doma za psihicki bolesne odrasle osobe Vila Maria u studenom prošle godine i izborom nove ravnateljice cinilo se da su prebrodeni svi problemi i kontroverze koje su pratile osmogodišnju izgradnju i rekonstrukciju tog doma. No, ipak nije tako.

Bivšu ravnateljicu Vile Marije neki raniji, ali i sadašnji djelatnici teško optužuju da se okoristila svojom funkcijom kao i da ih je maltretirala, no te optužbe nisu potkrijepili ni jednim "opipljivim" dokazom. Štoviše, u resornom ministarstvu vele da u višekratnom nadzoru po anonimnim prijavama nisu zatecene nepravilnosti.

I sada, nakon što je Vale otišla u mirovinu, dio djelatnika nerado govori o sukobima i neslaganjima s njom, strahujuci da bi se ona, nakon sudskog spora koji se vodi na Opcinskom sudu, mogla vratiti na mjesto ravnateljice. Vale je, naime, tužila dom jer je poništen njezin ponovni izbor na mjesto ravnateljice.

Pravi povod za naše istraživanje slucaja Vila Maria bilo je anonimno pismo poslano u našu redakciju u kojem se opisuje kako se Vale navodno okoristila na štetu poduzeca Comšped, koje je opremalo Vilu Mariju.



U pismu koje potpisuje "bivši radnik Comšped, Varaždin" i kojem su priložene fotokopije tlocrta jedne prostorije i skice opreme u kuhinji stana od 20-ak cetvornih metara, tvrdi se da je bivša ravnateljica od direktora Comšpeda zatražila da joj se opremi stan u Zagrebu, a da zauzvrat ona nece Ministarstvu zdravstva i socijalne skrbi upucivati reklamacije na isporuceni namještaj za Vilu Mariju te tako otežavati završetak posla tom poduzecu.

- Sve su to objede ciji je cilj moja diskreditacija, a vezano za sudski spor što ga vodim. Necu ništa govoriti sada, nego tek nakon što se sudski spor pravomocno okonca. Poštivat cu sudsku odluku, kakva god bila, rekla nam je Silva Vale i dodala da je pod njenim ravnateljstvom pocela adaptacija i kasnije dogradnja doma, koja se odužila na osam godina.

"Kada je bilo gotovo, nisu me ni pozvali na otvorenje", kazala nam je. (Pišu Srecko PERŠIC i Silva BODLAJ IVAŠIC)

CIJELI TEKST MOŽETE PROCITATI U TISKANOM IZDANJU OD UTORKA.


Podijeli: Facebook Twiter