Radnici ne vjeruju Pevecu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon sastanka predstavnika Pevecovih centara i Sindikata trgovine Hrvatske koji se održao u Kutini, Nataša Zadkovic iz pulskog Peveca najavljuje da centri diljem Hrvatske ostaju u štrajku. Premda se spekuliralo da bi neki centri, poput bjelovarskog, uskoro mogli proraditi, to se nece dogoditi dok god zaposlenici ne dobiju barem jednu placu.

Zadkovic veli da u sindikatu smatraju da Pevecova obecanja o tome da bi placa mogla sjesti nakon Božica nisu izvediva jer ne znaju iz kojih bi izvora mogao namiriti place - tim više što je prije samo nekoliko dana Zdravko Pevec u suzama izjavljivao da nema ništa osim praznih džepova.

U sindikatu se nadaju da ce Trgovacki sud u Zagrebu odobriti objedinjavanje stecajnog postupka za Pevec Bjelovar d.o.o. i Pevec Zagreb d.o.o., a ocekuju da bi tada stecajni upravitelj za Bjelovar Darko Šket vodio oba stecajna postupka.

Po rijecima Nataše Zadkovic, danas se treba sastati komisija Grada Pule i odluciti tko od radnika ima pravo na socijalnu pomoc. "Dokumentaciju je predalo deset najugroženijih obitelji koji bez place ne mogu preživjeti. Nadamo se da ce Grad ipak naci nekakvo rješenje da se tim ljudima pomogne", rekla je ona.

Dodala je da je Grad Bjelovar dao pomoc zaposlenicima bjelovarskog centra u iznosu od 20 tisuca kuna, a Slavonski Brod je svakom radniku isplatio tisucu kuna dok je Brodsko-posavska županija dala pomoc od 300 kuna. Simbolicnu pomoc je navodno dao i Grad Bakar, dok su u vlasti u Kutini zaposlenicima ustupile službeni automobil za odlazak na sastanke.


Podijeli: Facebook Twiter