Radnici Montmontaže na putu za Maltu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Talijanski vojni brod, u koji su se ukrcali radnici Montmontaže iz Bengazija, isplovio je u petak prema Malti, a ne u cetvrtak kao što je bilo predvideno, zbog nevremena, doznaje se u hrvatskom Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija.

"Talijanski vojni brod otplovio je prema Malti nakon noci provedene u luci zbog nevremena. Ocekuje se sutra oko 12 sati u La Valletti", rekao je u telefonskoj izjavi za Hinu glasnogovornik MVPEI-ja Mario Dragun i dodao da je na brodu 24 radnika Montmontaže, od kojih 14 hrvatskih državljana.

Po njegovim rijecima, još oko 140 Hrvata, radnika Crosca i Geofizike koji su u unutrašnjosti Libije, ceka evakuaciju i poduzimaju se sve aktivnosti da se ishode dozvole za let zrakoplova, a paralelno s tim traže se druge mogucnosti evakuacije.

Crosco i Geofizika u stalnom su kontaktu sa svojim radnicima koji su u unutrašnjosti Libije. Takoder se radi na spajanju radnika, što je isto složeni problem, buduci da su na razlicitim lokacijama. U cetvrtak je iz Libije evakuirano 146 hrvatskih državljana.


Podijeli: Facebook Twiter